Nusaybin’de 25 kişi öldürüldü, tek bir yetkilinin ifadesi alınmadı

Nusaybin’de 25 kişi öldürüldü, tek bir yetkilinin ifadesi alınmadı
Soruşturmalar kapsamında olaylara tanıklık yapan birçok kişinin ifadesine başvurulduğu öğrenildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasakları sırasında 25 sivilin öldürülmesine ilişkin başlatılan soruşturmalar kapsamında bugüne kadar tek bir yetkilinin ifadesinin alınmadığı öğrenildi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 1 Ekim 2015 ile 14 Mart 2016 tarihleri arasında ilan edilen 7 ayrı sokağa çıkma yasağı sırasında zırhlı araçlar, kolluk kuvvetleri tarafından açılan ateş sonucu ve kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden 25 sivil yurttaşın ölümlerine ilişkin başlatılan soruşturma dosyalarında bugüne kadar herhangi bir ilerleme sağlanmadığı belirtildi. Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre söz konusu ölümlere ilişkin yapılan suç duyurularının ise sonuçsuz kaldığı bildirildi.

TANIKLARIN İFADESİNE BAŞVURULDU AMA…

Edinilen bilgilere göre, soruşturmalar kapsamında olaylara tanıklık yapan birçok kişinin ifadesine başvuruldu. Tanıkların neredeyse tamamının verdikleri ifadelerde ölümlerin sorumluları olarak kolluk kuvvetlerini işaret ettiği ancak bugüne kadar soruşturmalarda tek bir yetkili ve kolluk kuvvetinin ifadesine başvurulmadığı belirtildi.

Dosyalarının zamanaşımına bırakılmasından endişe edilen sivil yurttaşların isimlerinin ise şöyle olduğu kaydedildi: Ahmet Sönmez (50), Şahin Turan (25), Selamet Yeşilmen (44), Abdulkadir Yılmaz (65), Hasan Dal (45), Musur Aslan (19), Emin Öz (55), Muhammed Altunkaynak (19), Nurhan Kaplan (45), Şerif Alpar (55), Sedat Güngör (22), Mehmet Emin İnan (55), Cudi Teber (23), Mahsum Alpdoğan (19), Fehime Aktı (56), Hakan Doğan (15), Medeni Orak (45), Rohat Karakoç, Hasan Korkmaz (60), Mehmet Pitek (40), Heyhat Müjde (43), Saadet Müjde (19), Fehime Kurumaz (11), Dilşa Ak (59) ve Emire Gök'ün (39).  

Öne Çıkanlar