'Otomobilde ÖTV sıfırlansın' önerisi

'Otomobilde ÖTV sıfırlansın' önerisi
Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu, 'Destek gelmezse otomotivde büyük iş kayıpları olacak' dedi.

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu, 2019 sonuna kadar otomobil grubunda motor hacmi 1.600 cc’yi aşmayan araçlarda ve ticari araç grubunda ÖTV’nin sıfırlanmasını ve KDV indiriminin yüzde 1 olarak devam ettirilmesini önerdi.

2018 yılının yarısından itibaren düşüşe geçen otomotiv pazarı 2019 yılı mayıs ayında yüzde 50’yi aştı. Artan döviz kurlarına yüksek faizli krediler de eklenince otomotivin üzerinde yük olan Özel Tüketim Vergisi işi iyice zorlaştırdı. 30 Haziran tarihine kadar devam eden ÖTV ve KDV indirimini devam etmesi hatta sıfırlanması talebinde bulunana Türkiye’nin en büyük otomotiv kuruluşlarından Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin başkanı Ali Bilaloğlu yazılı bir öneride bulundu.

"Geride bıraktığımız 2018 yılında artan faiz, kur ve volatilite otomotiv sektöründe öngörülebilirliği zorlaştırırken, tüketiciyi de hızla otomotiv ürünlerine ulaşımdan uzaklaştırmıştı. İhtiyaçlara cevap veren düzenlemeler, hızlı aksiyonlarla hayata geçirildi. Kısaca hatırlayacak olursak hurda araç uygulamasının devreye girmesinin ardından, sektörümüze uygulanan özel tüketim vergisi oranlarına esas özel tüketim vergisi matrahları da güncellendi. Bu düzenleme ile alt vergi dilimlerinden daha fazla modelin faydalanması mümkün oldu." dedi.

Otomotiv sektörünü yakından takip eden gazeteci Emre Özpeynirci, ODD Başkanı Bilaloğlu'nun önerisiyle ilgili "Bu arada sektörü rahatlatmak adına ÖTV yıl sonuna kadar sıfırlanırsa, hükümet 24 milyar liralık 2019 ÖTV hedefinin sadece yüzde 15’ini gerçekleştimiş olacak. Bu açıdan bakınca daha fazla gelir mi daha fazla istihdam mı. Çünkü destek gelmezse otomotivde büyük iş kayıpları olacak." yorumunu yaptı. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar