Ozan Arif mevlidine Diyanet'ten yasak: Halk yanlış anlar

Ozan Arif mevlidine Diyanet'ten yasak: Halk yanlış anlar
Aksaray Müftülüğü, geçtiğimiz ay hayatını kaybeden ‘Ozan Arif' mahlaslı ırkçı müzisyen Arif Şirin'in mevlitine Diyanet'in talimatıyla izin verilmedi.

Anadolu türkülerine yazdığı ırkçı ve militarist sözlerle bilinen, MHP'nin bir döneminin sembol ismi Ozan Arif'in vefatının 40'ıncı günü nedeniyle okutulmak istenen mevlit Aksaray Müftülüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın gönderdiği talimatla izin verilmedi.

Aksaray Müftülüğü, Diyanet Kanunu'nun 'din görevlilerinin, herhangi bir siyasi parti için siyaset yapamayacağı' maddesini ve Diyanet'in kendilerine gönderdiği talimatı gerekçe gösterdi.

Aksaray İl Müftülüğü, 40 mevlidi okunması talebini reddederken mevlit talebinin İYİ Parti'den geldiği öğrenildi. 

Müftü Cemalettin Bal imzalı yasak kararının içeriğinde, mevlüt için 'Yanlış anlama ve yorumlara sebebiyet verebilecek davranış' ifadelerine yer verildi:

"Diyanet İşleri Başkanlığı'nca gönderilen Mahalli İdareler Seçim Yasakları konulu yazılı talimatta ‘Müftülük hizmet binalarında, Kuran kurslarında, camilerde, bunların altında, bitişiğinde veya müştemilatı sayılan yerlerde siyaset ve şahsiyet yapılmaması, iç ve dış politikalara girilmemesi, ima yoluyla da olsa, herhangi bir siyasi parti veya zümrenin lehine veya aleyhine olabilecek konuşmalardan, yanlış anlama ve yorumlara sebebiyet verebilecek davranış, etkinlik ve faaliyetlerden sakınılması' bildirilmektedir. Bu itibarla 24 Mart 2019'da Ulu Cami'de mevlit programının icra edilmesi uygun görülmemiştir." 

 

 

'KANUNU SİYASETLE UĞRAŞMIŞ HERKESE UYGULARSANIZ MEVLİT OKUYABİLECEĞİNİZ KİMSE KALMAZ'

Mevlit yasağına gelen tepkiler üzerine bir pastanede okunan mevlit için valilikten iznin son dakikada alındığı öğrenildi.

Mevlit'in yasaklanmasına ilişkin karara sert tepki gösteren Ozan Arif'in oğlu Mehmet Alp Şirin, sosyal medyadan paylaştığı mesajda, bu kanunu, siyasetle uğraşmış herkese uygulamaya kalkarsanız memlekette mevlidini okuyabileceğiniz kimse kalmaz" ifadeleri kullandı:

"Müftü Efendi ya yanlış anlamış ya da bazı temel bilgilerden bihaber. Bizim dinimizde dünyevi meşgalelerin ahiretle alakası yoktur. Ne siyaset konuşuruz, ne slogan atarız, ne siyasi içerikli pankart asarız, ne de parti amblemli şeker, lokum veya çay dağıtırız. Bu kanunu, hayatında doğrudan veya dolaylı siyasetle uğraşmış herkese uygulamaya kalkarsanız memlekette mevlidini okuyabileceğiniz kimse kalmaz." (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar