Piyasalarda Fed iyimserliği: Dolar 5.75'in altında

Piyasalarda Fed iyimserliği: Dolar 5.75'in altında
Dolar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine gelecek ay kadar erken hazır olduğu sinyaliyle 5.75'in altına kadar geriledi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine bu yıl başlayabileceği sinyalinin ardından piyasalar pozitif bir seyir izliyor. Fed sonrası dün akşam 5.7750 seviyelerine inen dolar/TL, güne 5.80'in altında başladı. Kur, 5.75 seviyelerinin altına doğru geriledi. Euro/TL ise 6.49 seviyelerinde.

Artan ticaret gerilimleri ve zayıf enflasyonla ilgili endişeleri değerlendiren Fed, gelecek ay kadar erken bir sürede faiz indirimleriyle küresel ve ülke içindeki ekonomik risklerle mücadele etmeye hazır olduğunu belirtti.

Fed politika faiz oranını yüzde 2.25 ile yüzde 2.5 aralığında sabit bıraksa da, son politika toplantısından bu yana yaklaşımı değişti.

Fed politika yapıcılarının birçoğu, yılın geri kalanına ilişkin faiz görünümlerini yaklaşık yüzde 0.5 puan düşürdü ve Fed Başkanı Jerome Powell diğer politika yapıcıların da faiz oranlarının düşürülmesi için daha güçlü gerekçeler gördüğünü söyledi.

Fed'in faiz adımları atmadan önce "sabırlı" olma taahhünden vazgeçmesi adım atmaya hazır olduğuna işaret ederken, Powell zayıf enflasyonu "geçici" olarak nitelendirmekten de vazgeçti. Fed'in bu yılın ilerleyen zamanlarında olası faiz indirimleri sinyali vermesinin ardından küresel hisse senedi piyasaları yükselirken, dolar ve küresel tahvil getirileri geriledi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar