Polisten tutuklu ailelerine engel: Batman'da 20 gözaltı

Polisten tutuklu ailelerine engel: Batman'da 20 gözaltı
Batman M Tipi Cezaevi önünde oturma eylemi yapmak isteyen tutuklu ailelerini engelleyen polis, 20 kişiyi gözaltına aldı.

Açlık grevindeki yakınları için Batman M Tipi Cezaevi önünde yapmak istedikleri açıklama polislerce engellenen tutuklu ailelerinden en az 20 kişi gözaltına alındı.

PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevinde olan tutukluların aileleri, Batman M Tipi Kapalı Cezaevi önünde basın açıklaması yapmak istedi. Ancak yapılmak istenen bu açıklama öncesi cezaevi önü ve çevresi zırhlı araçlarla polis ablukasına alındı.

Bir süre sonra Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ayşe Acar Başaran’ın da eşlik ettiği tutuklu yakınları, cezaevi önüne geldi. Aileler açıklama yapacakları saati beklemeye başladıkları sırada etrafları polislerce sarıldı. Bunun üzerine HDP’li vekil Başaran’ın görüştüğü polis müdürleri, eylemin kanunsuz olduğu gerekçesiyle izin verilmeyeceğini söyleyip, gruptan dağılmasını istedi.

Basın açıklaması yapmanın Anayasal hak olduğunu hatırlatan HDP’li Başaran ise annelerin ciğerinin yandığını ve yapılan açlık grevi eyleminin herkes için olduğunu belirtti. Bu esnada bir polis müdürü, "Benim için yapılmıyor" diye bağırdı.

Tutuklu yakınlarının cezaevi önünden ayrılmaları yönünde zırhlı araçtan yapılan anonsun ardından polis müdahalesi başladı. Yapılan müdahale sonucu en az 20 tutuklu yakını gözaltına alınarak zorla polis araçlarına bindirildi.

Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilen bazı kişiler şöyle:

Hidayet Tiryaki, Şükran Sincar, Misal Tosun, Sultan Azboy, Sabiha Ekinci, Sedef Özdemir, Suphiye Doğan, Emine Uğur, Kaside Levent, Nurhan Zeyrek, Hamide Büyüktop, Fatime Yiğitalp, Vasife Bal ve soyisimleri öğrenilemeyen Saadet ve Mizbet.

Gözaltına alınmaları sırasında bazı annelerin beyaz tülbentleri başlarından çıktı. Tutuklu yakınları maruz kaldıkları müdahaleye "Bu zulümdür. Biz barış istiyoruz" diyerek tepki gösterdi. O anlarda bir tutuklu annesi, 14 yaşındaki çocuğunu polislere göstererek, "Elimde sadece bu evladım kaldı, onu da sizlere vermeyeceğim" dedi.

Polis bu anlarda çekim yapan HDP basın görevlilerinden Sedef Özdemir’i de gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (Mezopotamya Ajansı)

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar