'Rusya, Türkiye ve Suriye'yi Soçi'de bir araya getirecek'

'Rusya, Türkiye ve Suriye'yi Soçi'de bir araya getirecek'
Suriye Devlet Başkanı Esad'ın Danışmanı Buseyna Şaban, Rusya'nın Türkiye Rusya ve Suriye hükümeti arasında Soçi'de bir güvenlik toplantısının yapılması için girişimlerde bulunduğunu söyledi

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Danışmanı Buseyna Şaban, Türkiye'nin Kuzeydoğu Suriye’ye yönelik başlattığı harekata ilişkin Russia Today'e (RT) konuştu.

Suriye Demokratik Güçleri ile varılan anlaşmaya değinerek, "Kürtlere memnuniyetle yardım ederiz" diyen Buseyna Şaban, "Her savaş kaos yaratır ve kaos da terör için iyi bir iklim oluşturur. Dolayısıyla bu istila, DAİŞ militanları için daha iyi bir iklim oluşturuyor. Ancak Türkiye için savaşan ana güç El Nusra Cephesi olduğu için, militanlar Türkiye tarafından Suriye topraklarının bir kısmını işgal etmeye yönlendiriliyor." ifadelerini kullandı.

"Kürt güçlerine memnuniyetle yardım ederiz" diyen Buseyna Şaban, "Kürtler, Suriye toplumunun bir parçası. Bildiğiniz üzere, Suriye'de birçok etnik grup, dini mezhep var. Hükümetimiz, her zaman Kürtleri sınırlarımızı savunmak için işbirliği yapmaya çağırdı. Kürtlere silah temin ettik ve onlar teröre karşı Suriye ordusunun saflarında savaştı" şeklinde konuştu.

Şaban ayrıca, Rusya'nın Türkiye, Rusya ve Suriye hükümeti arasında Soçi'de 3'lü bir güvenlik toplantısının yapılması için girişimlerde bulunduğunu söyledi. Buseyna Şaban, Rusya'nın bu üçlü toplantı ile tarafları yakınlaştırmaya çalıştığını kaydetti. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar