‘Sarı basın kartını biz verelim'

‘Sarı basın kartını biz verelim'
Basın İş, 'Meslek örgütleri olarak bir komisyon kuralım, kartı biz verelim' çağrısında bulundu.

Resmi Gazete'de dün yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre, basın kartların iptali kolaylaşmış ve iptalle ilgili kısma, "Milli güvenlik ve kamu düzenine aykırı davranışlarda bulunması veya bu tür davranışları alışkanlık edinmesi" maddesi eklenmişti. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Basın-İş Sendikası yaptığı açıklamada karara tepki gösterdi.  

İLGİLİ HABER: BİR YILDA 889 SARI BASIN KARTI İPTALİ  

"Sarı basın kartı gazetecilik ruhsatı değildir" başlığıyla yapılan açıklamada, "Yönetmelikten anladığımız, bundan sonra sadece Saray’ın gazetecilerine sarı basın kartı verileceği" denildi.

 "Uzun bir süredir sarı basın kartı konusunda keyfi davranılıyordu. Birçok meslektaşımızın kartları keyfi olarak iptal edildi. Bu keyfiyet artarak sürecek" şeklinde devam eden açıklamada şunlar kaydedildi: "DİSK Basın-İş olarak iktidar tarafından dağıtılan sarı basın kartlarını gazetecilik ruhsatı olarak hiçbir zaman görmedik. Bundan sonra da görmeyeceğiz.

İLGİLİ HABER: ‘SADECE İKTİDARA YAKIN GAZETECİLERE BASIN KARTI VERİLECEK’

 Gazetecilere ve meslek örgütlerine önerimiz şudur: Meslek örgütleri birlikte ilkeler belirlemeli ve bir komisyon oluşturmalı. Basın kartları bu komisyon tarafından verilmeli. DİSK Basın-İş olarak böyle bir komisyonun kurulmasında aktif olarak yer alacağımızı duyururuz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar