Selçuk Mızraklı: Seçilmişlere karşı girilen tutum bir travma yarattı

Selçuk Mızraklı: Seçilmişlere karşı girilen tutum bir travma yarattı
Diyarbakır'ın seçilmiş Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı gelinen aşamayı canlı yayında ARTI TV'ye değerlendirdi.

ARTI TV Diyarbakır muhabiri Bahar Kılıçgedik'in sorularını cevaplayan Adnan Selçuk Mızraklı, kayyım atamalarını, buna karşı geliştirilen protesto eylemlerine polisin sert müdahalesini değerlendirdi.

'SEÇİLMİŞLERE KARŞI GİRİLEN TUTUM TRAVMA YARATTI'

Mızraklı, "Bugün görüntülerde izlediğiniz gibi, insanlar demokratik itirazlarını sergilemek istediklerinde polisin nasıl sert müdahale ettiğini gördünüz. Milletvekilleri hastanelik oldu. Seçilmişlere karşı girilen tutum bir travma yarattı. Seçilmişlere dönük en büyük yargı makamı sandıktır. Sandıkta kaybeden zihniyet bu atamalarla bir deprem yarattı. Polis şiddetini bu kerteye vardırarak, hukukta da, mevzuatta da yeri olmayan bir durumu yaşattılar. Bu sadece Diyarbakır'a yönelik değil, ülke bunu asıl kendisine yapıldığını telakki etmelidir. Vicdanı olanın taraf olması gerekiyor. Demokrasiden ve hukuk rejiminden yana olmalıyız. Bu zorbalık rejimidir, kınıyoruz" dedi.

'SANDIKTA KAYBETTİKLERİNİ MASA BAŞINDA ALMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Mızraklı sözlerinin devamında, "Neden görevden alındım? Bu, basit ve aynı zamanda zor bir soru. Sayın Gültan Kışanak'ı niye görevden aldılarsa şimdi de o gerekçeyle beni görevden aldılar. Sandıkta kaybettiklerini masa başında almaya çalışıyorlar. Belediyeyi aldığımızda şunu gördük. Talan ve israfın haddi hesabı yoktu. Biz hakkaniyetle nasıl idare edebilir, gelecek için umudu örmeye çalışırız, bunları planladık. Bir sürü borç ödedik. Neleri yapmak istediğimizi anlatacaktık bu hafta. Yarına ilişkin planlarımızı yaparken ne partizanlık, ne kayırmacılık yaptık.

Bütün bunlara rağmen kaybettiği arpalıkları kaybeden bu zihniyet, yandaşlarına açtığı kanalların tıkandığını gören bu zihniyet durmadı. Zulmün abad olduğu görülmemiştir. Bu şartlarda orada duramayacaklardır, ama yine de güçlü bir karşı koyma ve itiraza ihtiyaç var. 

'HDP'NİN ALDIĞI OYA TAHAMMÜLLERİ YOK'

Bu zihniyet, halka rağmen 31 Mart'ta halkın iradesini hiçe sayan eylemlere girdi. O gün bu uygulamalara güçlü bir biçimde karşı konulamadı. Bugün de sessiz olunursa yarın nerelere kayyım atayacakları belli olmaz. Frenleri tutmaz. Televizyonlarda gezinen bazı 'bilirkişiler' var, bölge halkının cahil olduğunu söylüyorlar. Buranın halkı çok bilinçlidir. Bu halk, hafızasına da sevdasına da sahip çıkan bir halktır. Bunun göstergesi HDP'nin aldığı oydur. Buna tahamülleri yoktur.

'KENTİN SOKAKLARI KENDİSİNE YABANCI OLMAYAN BİRİLERİYLE BULUŞMUŞTU'

İnsanlara dokunan çalışmalar yaptık. Doğaya canlıya dokunan çalışmalar yapmak istiyoruz. Kentin sokakları, kendisine yabancı olmayan birileriyle buluşmuştu. Ruhuna, diline, kültürüne, umuduna yabancı olmayan birileriyle buluşmuştu." ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar