Selvi: Erdoğan'ın 'İmamoğlu benim ayarımda değil' dediği ifade ediliyor

Selvi: Erdoğan'ın 'İmamoğlu benim ayarımda değil' dediği ifade ediliyor
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında, İstanbul seçimlerinde partilerin stratejilerine yer verdi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi kulislerde konuşulanları bugünkü köşesine taşıdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ekrem İmamoğlu benim ayarımda değil. Benim muhatabım Kılıçdaroğlu olur. Ben söylerim o cevap verir, o söyler ben cevap veririm" dediği iddiasını aktardı.

Abdulkadir Selvi, "Erdoğan kimin için ‘Ayarımda değil’ dedi?" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle: 

Seçim kampanyasındaki ’Yallah Kürdistan’a’ söyleminin yanlışlığı fark edilmiş olmalı ki Erdoğan Kürtlere yönelik sıcak mesajlar verdi. Daha doğru bir deyişle, yaptığı reformlarla Türkiye’nin önünü açan Erdoğan’dan izler taşıyordu. ’Biz gelene kadar Güneydoğu’da Kürtçe tabela göremezdiniz. Cezaevinde annesiyle Kürtçe konuşamazdı. Bunlar bizimle değişti. Temel hak ve hürriyetler noktasında kimsenin önünün kesilmesine müsaade etmeyiz’ dedi.

Erdoğan’ın bu mesajlarını, ’yeni dönemin yeni yaklaşımı’ olarak gördüm. Yeni dönemin siyaset dili olarak yorumladım. Daha doğrusu görmek istedim. Çünkü Erdoğan, reformist ve özgürlükçü mücadelesiyle hem Türkiye’nin önünü açtı hem yüzde 34’lerde başlayan AK Parti’yi yüzde 50’ye taşıdı. Referandumlarda yüzde 58 ve yüzde 52 oy oranlarına ulaşıldı. Ne zaman ki içe dönük, güvenlikçi kodlar hâkim olmaya başladı, AK Parti yüzde 42-44 seviyesine geriledi. Ankara kaybedildi, İstanbul’un tekrar kazanılması için büyük mücadele veriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ekrem İmamoğlu’nu değil, Kılıçdaroğlu’nu muhatap alacağı söyleniyor. Ancak onun gerekçesi farklı. Erdoğan’ın ’Ekrem İmamoğlu benim ayarımda değil. Benim muhatabım Kılıçdaroğlu olur. Ben söylerim o cevap verir, o söyler ben cevap veririm’ dediği ifade ediliyor.

İki parti arasında müthiş bir strateji savaşı yaşanıyor."
 

Öne Çıkanlar