Siverek katliamı tutuklularının sayısı 5'e yükseldi

Siverek katliamı tutuklularının sayısı 5'e yükseldi
Siverek katliamında yer alan AKP eski Milletvekili Zülfikar İzol'un kardeşi Bülent İzol ve önceki gün tutuklanan Cihan İzol'un oğlu Ferman İzol da tutuklandı.

Urfa'nın Siverek ilçesi Çeltik mahallesinde yaşanan arazi anlaşmazlığı sonucu Hakkı, Zozan, Meral ve Musa Serhat İzol ile Rıdvan Buluş (30) ve Serdar Delen’in (31) öldürülmesi olayına karıştıkları iddiası üzerine, "Adam öldürme ve teşebbüs etme" suçlaması ile tutuklananların sayısı 5'e yükseldi. 

Katliamın ardından gözaltına alınan AKP eski Milletvekili Zülfikar İzol'un kardeşi Cihan İzol ve yakınları öldürülen aileden Mehmet Metin İzol ve Yusuf Rojhat İzol önceki gün tutuklanmıştı.

Olaya dair gözaltına alınan eski vekilin diğer kardeşi Bülent İzol ve tuklanan Cihan İzol'un oğlu Ferman İzol da çıkarıldıkları Siverek Adliyesi'nde aynı gerekçeyle tutuklandı. Gözaltındaki eski vekilin diğer kardeşi Cemal İzol'un da tedavisinin sürdüğü ve tedavisi tamamlandıktan sonra adliyeye çıkarılacağı belirtildi.

Öte yandan 5 kişinin tutuklu, bir kişinin gözaltına altında olduğu soruşturmaya ilişkin "gizlilik" kararı alındığı öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar