Sosyal haklar için birlikte mücadelenin yolu: Çapraz dayanışma ağları

Sosyal haklar için birlikte mücadelenin yolu: Çapraz dayanışma ağları
Sosyal Haklar Derneği, 'Çapraz Dayanışma Ağları Sempozyumu' ile yaşamın farklı alanlarındaki hak kayıplarına karşı 'birlikte nasıl mücadele edilir'sorusuna yanıtlar arayacak.

GÜNCEL - Soma Maden Faciası ve Aladağ öğrenci yurdu yangınında hayatını kaybedenler için verdiği adalet mücadelesi ile tanınan Sosyal Haklar Derneği (SHD), hayatın her alanında yaşanan hak gaspına karşı, 'Sosyal haklar için çapraz dayanışma ağları" başlığı ile üç gün sürecek bir sempozyum düzenleyecek.

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde 11 Mayıs Cuma günü başlayacak sempozyum, 13 Mayıs Pazar günü Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci için yapılacak mitingle sona erecek.

'SOSYAL HAK KAYIPLARINA KARŞI NASIL MÜCADELE EDİLİR?'

Sempozyumun ilk gününde göçmen sorunu, hayvan hakları, emeğin hak mücadelesi ve kadın hakları ve mücadelesi başlıkları yer alırken, ikinci gününde gıda ve eğitim hakkı, haber alma ve verme hakkı konuları ele alınacak.

Sempozyumun amacı ve hedefine ilişkin yapılan açıklamada "Sosyal haklar üzerinden, sosyal haklar dolayımında yaşanan süreci anlamaya yönelik bir sempozyum. Farklı alanlarda yaşananların nasıl bir işleyiş sürecin ürünü olduğunu birlikte tartışalım istedik. Yaşamın farklı alanlarında ellerimizi kollarımızı bağlayan sosyal hak kayıplarına karşı nasıl mücadele edilir, nasıl bir arada dururuz, nasıl birlikte yol alırız birlikte konuşalım, birlikte tartışalım, enerjilerimizi bir araya getirelim istedik" ifadelerine yer verildi.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar