Sosyal medyadan 'servet' kazanan ünlüler

Sosyal medyadan 'servet' kazanan ünlüler
Milyonlarca takipçisi bulunan dünya yıldızları yaptıkları paylaşımlarla milyonlar kazanıyor.

Akıllı telefonlar, internet ve sosyal medya günlük hayatımızın kaçınılmazlarından. Günlük hayatımızın olmazsa olmazlarından sosyal medya platformlarında, bir çok ünlü ismin hesabı bulunuyor ve bu isimlerin milyonlarca takipçisi var.

Bir paylaşımla milyonlarca hayrana ulaşabilen bu isimler için sosyal medya aynı zamanda bir kazanç kapısı. Kendi hesapları üzerinden aldıkları tıklanma oranıyla veya reklamlarla milyonlar kazanabiliyorlar. Forbes ve Daily News, sosyal medyanın rekor düzeyde kazanç elde eden bu ünlülerini açıkladı.

SOSYAL MEDYADAN EN ÇOK KAZANAN ÜNLÜLER
 

Portekizli futbol yıldızı Cristiano Ronaldo’nun Instagram’da 143 milyon takipçisi var. Ronaldo, Instagram hesabından yaptığı bir paylaşım için 350 bin Euro alıyor.

Kim Kardashian Snapchat, Facebook, Instagram ve Facebook hesapları üzerinden 224 milyon insanla etkileşim kuruyor. Bu takipçi sayısı Kardashian’a yılda 360 milyon 291 bin 583 sterlin kazandırıyor.

Selena Gomez’de sosyal medyadan para kazanan ünlüler arasında. Gomez’in Instagram’da 144 milyon takipçisi bulunuyor. Selena Gomez bir paylaşım için 380 bin 985 sterlin kazanıyor.

Instagram'da 118 milyon takipçisi bulunan Beyonce, hamilelik fotoğrafıyla 10 milyon beğeni almıştı. Sosyal medyada artan sponsorları sayesinde paylaştığı bir fotoğraftan 3.7 milyon lira kazanıyor.

Instagram'da 96,5 milyon takipçisi Kendall Janner'ın 2016 yılı kazancı 10 milyon dolar. Gönderi başına yaklaşık 368 bin dolar kazandığı belirtiliyor.

Tanınırlığı en yüksek futbolculardan Lionel Messi'nin 99 Milyon takipçisi olduğu ve paylaşım başına yaklaşık 500 bin Dolar kazandığı açıklanmış.

TÜRKİYELİ ÜNLÜLER YABANCI ÜNLÜLERİ YAKALAYAMADI

Uluslararası sanatçılar kadar olmasa da Türkiyeli ünlülerin kazançları da sırasıyla şöyle: Demet Akalın: 10-15 bin TL, Nur Yerlitaş: 10 bin TL, Özge Ulusoy: 8 bin TL, İvana Sert: 6 bin TL, Tolgahan Sayışman: 5 bin TL, Ebru Şallı: 5 bin TL, Hande Ataizi: 4 bin TL. The Huffington Post'un 'Dünya çapında Twitter’daki en etkili 100 kadın' listesinde Türk kadın olarak Demet Akalın yer aldı. (YAŞAM HABERLERİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar