Şubattan beri haber alınamayan Mustafa Yılmaz Ankara TEM'deymiş

Şubattan beri haber alınamayan Mustafa Yılmaz Ankara TEM'deymiş
Ankara’da şubattan bu yana kayıp olan Mustafa Yılmaz’ın Ankara TEM Şube’de gözaltında olduğu ortaya çıktı. Yılmaz’ın bulunduğunu, emniyetten aranan eşi Sümeyye Yılmaz duyurdu.

Derya OKATAN


ARTI GERÇEK-Ankara’da şubat ayından beri kendisinden haber alınamayan 32 yaşındaki fizyoterapist Mustafa Yılmaz’ın Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde olduğu ortaya çıktı.

Haberi duyuran eşi Sümeyye Yılmaz, "Biraz önce TEM şubeden aradılar. Eşim Mustafa Yılmaz 23.30'da Karapürçek Karakolu'nda bulunmuş. Şimdi ise Ankara TEM şubede gözaltındaymış. Yarın 13:00 gibi savcı beyle görüşmemizi ve aile görüşmesi için izin almamızı istediler" dedi.

Artı Gerçek’e açıklama yapan Mustafa Yılmaz’ın eşi Sümeyye Yılmaz, savcıdan izin almalarının ardından çocuklarıyla birlikte eşiyle görüşebileceğini söyledi.

MUSTAFA YILMAZ KİMDİR?

Artı Gerçek’in gündeme getirdiği ve Ankara’da "kaybolan" isimlerden biri olan Mustafa Yılmaz, Elvankent’te bir tıp merkezinde fizyoterapist olarak çalışıyordu. Daha önce çalıştığı dershanenin "FETÖ" ile ilişkilendirilmesi nedeniyle 1 Ekim 2018’de gözaltına alınıp tutuklandı. 8 Ocak’ta tahliye edilen Yılmaz’a "örgüt üyeliği" iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Dosyası istinafta beklerken, 19 Şubat 2019 tarihinde kaçırıldı. Eşinin kaybolduğunu, aynı gün iş arkadaşının aramasıyla öğrenen Sümeyye Yılmaz, bir ay boyunca polisin anlattığı senaryoya inandı. Savcılığa yaptığı suç duyurusu da kaybolmasından 18 gün sonra yeterli delil olmadığı iddiasıyla takipsizlikle sonuçlandı. Ancak polisin tavırlarından şüphelenerek eşinin kaçırıldığını düşünen Yılmaz, İHD’nin yönlendirmesiyle evlerinin civarındaki ve eşinin toplu taşıma araçlarına binip-indiği yerlerdeki kamera kayıtlarını topladı.

Yaşadıkları site ile sitenin yakınındaki büfenin kamera kayıtlarına göre, Mustafa Yılmaz, saat 07.26’da siteden çıkıyor, iki kişi tarafından kafasına çuval geçirilerek ve darp edilerek kaçırılıyor. Kameraların görüşü dışındaki bir noktada bir araca bindirildiği tahmin ediliyor. Güvenlik kamerasında, aynı gün 07.00-08.00 saatleri arasında iki tane siyah Transporter aracın sitenin önünden birkaç kez geçtiği görülüyor. Yılmaz’ın bu görüntüleri Emniyet’e verdikten sonra aldığı yanıt ise "Evet, kaçırılmış. Ama sonra otobüse binip gitmiş" olmuş. Avukatı olmayan ve 2 yaşındaki kızıyla birlikte her gün emniyet-adliye koridorlarında çalmadık kapı bırakmayan Sümeyye Yılmaz, polisin hiçbir araştırma yapmadığını dile getirmişti. Ankara Barosu İnsan Hakları Merkezi’nin raporuna da yansıdığı üzere ulusal ve uluslararası 12 merkeze yaptığı başvurudan sonuç alamayan Yılmaz, "Dedektif gibi iz sürdüm ve birçok kanıta ulaştım. Polise 7 adet MOBESE numarası verdim" demişti.

 "Gerçeği değiştirmeye çalışıyorlar. Psikolojik baskı uygulayarak vazgeçmemi istiyorlar" diyen Yılmaz, Artı Gerçek’e verdiği özel röportajda bu işin peşini bırakmayacağını söylemişti.


4 KHK’LI DA ANKARA TEM’DE BULUNMUŞTU, 1 KİŞİ HALA KAYIP

'FETÖ ile irtibatları var' iddiasıyla kamudaki görevlerinden ihraç edilmeleri sonrası kaybolan ve 6 ay haber alınmayan 6 isimden 4’ü temmuz ayında ‘bulunmuştu’. Şubat ayında ‘kaybolan’ Salim Zeybek, Özgür Kaya, Erkan Irmak, Mikail Ugan’ın da Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde gözaltında olduğu ortaya çıkmıştı.

Mustafa Yılmaz söz konusu kayıp isimlerden ‘bulunan’ 5’inci kişi olurken, 1 kişiden hala haber yok.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar