Süleyman Soylu Denizli'de: Bu akşam evlere girilmemesi gerek

Süleyman Soylu Denizli'de: Bu akşam evlere girilmemesi gerek
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 6 büyüklüğündeki depremle sarsılan Denizli Bozkurt'ta, yurttaşlara 'Bu gece evlere girmeyin' çağrısı yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 6 şiddetinde depremle sarsılan Denizli’nin Bozkurt ilçesinde depremin yol açtığı hasarla ilgili açıklamalarda bulundu. 83 civarında artçı sarsıntı meydana geldiğini söyleyeb Soylu, 390'ın üzerinde evde hasar olduğunu, talep edilen 400 çadırın yüzde 80'inin kurulduğunu, hastanedeki yaralılardan 78'inin taburcu olduğunu, 3 kişinin hala tedavisinin sürdüğünü belirttiği açıklamasında Bozkurtlular için "Bu akşam evlere girilmemesi gerek" uyarısında bulundu.

DEPREM MAĞDURLARINA 'ALLAH BETERİNDEN KORUSUN' DEDİ

Depremde zarar görenlere "Allah beterinden korusun" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu mağdurlara sabır diledi:

"Buradaki vatandaşlarımıza şunu söyleyebiliriz, devletimiz tüm birimleriyle buradadır. Bir taraftan belediyelerimiz, tüm kurumlarımız özellikle Kızılayımız, AFAD'ımız buradadırlar. Bu konuda bütün hasarlar tespit edilecek ve gereği yerine getirilecektir. Bu açıdan sabırlı olmak gerekir. Çevre ve Şehircilik Bakanımızla değerlendirme yaptık. Şu ana kadar 83 civarında artçı sarsıntı meydana geldi. En büyüğü 3 ile 4 bandında. Onun için özellikle vatandaşlarımızın bu gece tedbirli olmalarında fayda olduğunu kendilerine iletme konusunda ortak bir kanaatimiz oldu. Bu açıdan geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Evlere bu akşam girmezsek, özellikle depremle ilgili alanda faydalı olur. Hava da müsait. Çadır isteyenlerin taleplerini arkadaşlarımız karşılıyor. Gıda taleplerin tamamı büyükşehir belediyelerimiz, Kızılayımız tarafından karşılanıyor. Bu geceyi böyle geçirdikten sonra arkadaşlarımız gerekli anonslarını yapacak. Vali bey ve sayın bakanımız yarın gelecek. Tekrar geçmiş olsun diyorum." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar