Temel Karamollaoğlu: Adayımızı çekmeyeceğiz

Temel Karamollaoğlu: Adayımızı çekmeyeceğiz
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, dün yaptığı açıklamada, 23 Haziran İstanbul seçimleri için AKP'den adaylarını çekmeleri konusunda ciddi baskı gördüklerini açıklamıştı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın Milli Gazeteyi ziyaret etmesini ve seçimlere 5 gün kala, 'söylemlerimiz nedeniyle incittiğimiz' diye tanımladığı Saadet Partililerden özür dilemesini değerlendirdi.

Saadet Partisi'nin İstanbul adayının AKP tarafından seçimden çekilmesi için baskı gördüğü iddialarını da yanıtlayan Karamollaoğlu, "Birileri aday çekmeyi sürekli gündeme getiriliyor, adayımızı çekmeyeceğiz. Niye aday koyduk, niye aday çekelim" karşılığı verdi.

 

 

'NİYE ADAY KOYDUK, NİYE ADAY ÇEKELİM'

"Sayın Binali Yıldırım'ın ziyaretini, üslubunu özellikle de gösterdiği nezaketi taktirle karşılıyorum. Olması gereken de bu. ama aday çekme teklifi... Niye aday koyduk, niye aday çekeceğiz. Biz siyasi bir partiyiz, sıkça da ifade ettik, Türkiye'nin bugün ki sistemle kutuplsaştırılmaya götürülmesine gönlümüz razı değil. Bir gerginlik olacağına dostça mücadele edilsi. Bu bir savaş değil. Birileri aday çekmeyi sürekli gündeme getiriliyor, adayımızı çekmeyeceğiz. Biz adayımızı çeksek de seçmen kime oy verecek, verecek mi belli değil. O yaklaşımın isabetli olmadığını düşünüyorum.

 

 

SAADET PARTİSİ İSTANBUL İL BAŞKANI: AK PARTİ'DEN 'ADAYINI ÇEK' BASKISI VAR

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, yaptığı açıklamada, 23 Haziran İstanbul seçimi öncesinde AK Parti'den adayını çekmeleri konusunda ciddi baskı gördüklerini şu açıklama ile ifade etmişti.

"23 Haziran'da bizim adayımız var. Seçimi kazanmak için çalışıyoruz. Neticede bizim seçimlere girmememiz için girdikten sonra da çekilmemiz için çok ciddi bir baskı var AK Parti cenahından. Sadece tabana yönelik olsa neyse... En üst kademeden genel başkana, yöneticilere varıncaya kadar. AK Parti kurulduğundan beri böyle bir şey var. Kabul edilemeyecek bir politika izliyorlar. Sanki biz parti değiliz AK Parti'nin varlığını sürdürmek için kurulmuş bir aracız. Böyle bir şey söz konusu değil. Bizim özgül ağırlığımız aldığımız oyunun çok üstündedir. 31 Mart seçimlerinde biz particiktik, teröristtik şimdi mi kardeş parti olduk? Dün kardeş değil miydik? Arkadaşların ne kadar savruldukları ortada. Ne olursa olsun seçimi kazanmak için ne yaptıklarının farkında değil. Şu an en az fark gösteren anket sonuçları yüzde 2 fark var. Biz seçimde AK Parti lehine bir sürpriz beklemiyoruz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar