TMSF'nin KHK vurgununa itiraz

TMSF'nin KHK vurgununa itiraz
İMC TV Koordinatörü, TMSF'nin yargı süreci tamamlanmamış bir süreçte üstelik de kiralık TV ekipmanlarını satmak istediğini açıkladı

HABER MERKEZİ-  Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen aralarında İMC TV, TV 10, Azadi Tv, Jiyan TV’nin de olduğu radyo, televizyon ve gazetelerin demirbaş ve lisansları ihaleye yoluyla satışa çıkartılmasına itiraz geldi. 

İMC TV Genel Koordinatörü Eyüp Burç, henüz yargı ve itiraz süreçleri devam ederken yapılmak istenen satış kararını "skandal"  olarak değerlendirerek,"İMC TV, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın kararıyla kapatıldığı için yargı yolu açık durumdaydı. Ankara İdare Mahkemesi’ne yapılan itirazın ardından dava açıldı. Dava devam ediyor. Ankara İdari Mahkemesi, Ulaştırma Bakanlığı’ndan cevap istedi. 9 ay sonra bir cevap geldi bu cevaba da itiraz ettik" dedi.

Gazeteduvar'a konul ile ilgili açıklamalarda bulunan Eyüp Burç," İMC TV’nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) yaptığı başvuru, iç hukuk yolları tüketilmediği gerekçesiyle reddedilmişti. Hukuki sürecin ağır işlemesi nedeniyle AİHM’e tekrar başvuru yapılacak" dedi.

Burç daha sonra şunları söyledi: "Türkiye’de hukuk ve adalet politik ve keyfi bir şekilde yürüyor. Biz bu hukuk ve hak arayışımızı iç hukuk yollarında sürdüreceğiz. AİHM’e de zaten başvurumuzu yapacağız. Bu uygulamalar da elimizi daha da güçlendirecek"

İMC genel Koordinatörü Burç, TMSF aracılığı ile satılmak istenen bir çok malzemenin  mülkiyetinin kendilerine ait olmadığını Reuturs'dan bile kiralanmış malzemelerin satışa sunulduğunu vurguladı. Televizyona el konulması aşamasında bu listelerin İMC'ye ait olmadığına ilişkin bilgilendirmelerin ilgili kurumlara yapıldığını da açıkladı.

‘DAVA SÜRÜYOR’

Burç, bu mallar İMC’nin olsa dahi TMSF’nin onu alma ve satma hakkı yoktur diyerek şunları söyledi: "Çünkü İMC, KHK ile kapatılmadı. İMC bakanlıkta kurulan bir komisyon tarafından kapatıldı. Dolayısyla İMC’ye yönelik yargı ve itiraz yolu açıktır. İMC'yi kapatabilecek tek kurum yasal olarak RTÜK'tür.  Türkiye’de hukuk ve adalet politik ve keyfi bir şekilde yürüyor. Biz bu hukuk ve hak arayışımızı iç hukuk yollarında sürdüreceğiz."

‘KAMU KASASINDAN ÖDENECEK’

TMSF, ‘Biz Hazine’ye biz bu ay 500 milyon lira kazandırdık’ açıklamasına da değinen Eyüp Burç,  "Siz kimin malını satıyorsunuz Şimdi bunun mağduriyetinin yaratacağı tazminat da yine kamu kasasından ödenecek. Bütün bunların hesabını kamu adına da soracağız" şeklinde konuştu.

İLGİLİ HABER: KHK ile kapatılan medya kuruluşlarının malları satışa çıkarıldı

Öne Çıkanlar