Trump hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten suç duyurusu

Trump hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten suç duyurusu
Antep’te yaşayan Şıh Mehmet Kurtoğlu, Donald Trump hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan soruşturma açılması talebi ile suç duyurusunda bulundu.

Antep’te yaşayan Şıh Mehmet Kurtoğlu adlı yurttaş, avukatı aracılığıyla Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’un 9 Ekim’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği mektupta Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle Antep Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Avukatı aracılığıyla Trump hakkında suç duyurusunda bulunan Kurtoğlu, Trump hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçundan kamu davası açılmasını talep etti.

DİLEKÇE

Dilekçesine bahse konu olan mektubu da ekleyen Kurtoğlu, suç duyurusunda mektubun içeriğinin TCK’nın 299 ve 301 maddelerinde tanımlanan suçları oluşturduğunun aşikar olduğuna dikkat çekti. Belirtilen hususlardan dolayı Trump hakkında gerekli soruşturmanın açılması gerektiğini vurgulayan Kurtoğlu dilekçesinde, "Donald Trump hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak, Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, Devletin kurum ve organlarını aşağılama, Cumhurbaşkanına Hakaret Suçlarından cezalandırması istemiyle kamu davası açılmasının uygun olacağı kanaati ile iş bu dilekçeyi takdirlerinize sunma gereği hasıl olmuştur" ifadelerini kullandı. (MA)

Öne Çıkanlar