Türkiye çocuk istismarında dünya üçüncüsü

Türkiye çocuk istismarında dünya üçüncüsü
Çocukça Derneği Başkanı Buğra Kaan Oğuz, çocuğa yönelik cinsel istismar konusunda Türkiye'nin dünya üçüncüsü olduğunu belirtti.

HABER MERKEZİ - Antalya’nın Serik ilçesinde kurulan Çocuk İstismarıyla Mücadele ve Çocuk Haklarını Koruma Derneği (ÇOCUKÇA) tarafından Boğazkent mahallesinde bir tesiste basın toplantısı düzenlendi.

Çocukça Derneği Başkanı Buğra Kaan Oğuz, çocuk istismarıyla ilgili oranları araştırdıklarını ve çarpıcı rakamlara ulaştıklarını belirtti. Oğuz, "Dünyada her 5 çocuktan 2'si fiziksel, duygusal ya da cinsel istismara uğruyor veya ihmal ediliyor. Ve ne yazık ki uzmanlar cinsel istismar vakalarının ancak yüzde 15'inin adli mercilere intikal ettiğini söylüyor. Gerisinin üzeri bir şekilde kapatılıyor ve çocuklar yaşadıkları travmalarla kalıyor" dedi.

HER 3 ÇOCUKTAN BİRİNE İSTİSMAR

Çocuklara yönelik cinsel istismarın ilerleyen yaşlarda açığa çıkıp ciddi sorunlar yarattığını vurgulayan Oğuz, şunları söyledi: "Çoğu olayda çocuk hiçe sayılıp olayın bir şekilde üzeri kapatılmaya çalışıldığı için mağdur bir kez daha mağdur ediliyor. Çocuk istismarı konusunda ülkemiz ne yazık ki dünyada üçüncü sırada. Türkiye Psikiyatri Derneği yaptığı araştırmada, ülkemizde istismara uğramış çocuk oranını yüzde 33 olarak tespit etti. Bu rakam her 3 çocuktan 1'i demektir. Dünyada son 10 yılda cinsel istismara uğrayan çocuk sayısı ise 250 bin civarında. Antalyamız ise Türkiye'de 4'üncü sıradadır." (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar