‘Türkiye Kürtlerin düşmanı değil hamisidir’

‘Türkiye Kürtlerin düşmanı değil hamisidir’
Cumhurbaşkanlığı’ndan Trump’ın Türkiye’ye yönelik tehdidine ilişkin bir açıklama daha geldi.

ARTI GERÇEK-Cumhurbaşkanlığı’ndan, ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’ye yönelik gündeme oturan "ekonomik olarak mahvederiz" sözlerine bir yanıt daha geldi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın ardından bir açıklama da Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’dan geldi.

İLGİLİ HABER | TRUMP: KÜRTLERİ VURURSA TÜRKİYE’Yİ EKONOMİK OLARAK MAHVEDERİZ

"Türkiye Cumhuriyeti devleti Kürtlerin düşmanı değil, hamisidir" ifadelerini kullanan Altun, şunları kaydetti:

‘DÜŞMAN DEĞİL, HAMİYİZ’

"Türkiye Cumhuriyeti devleti Kürtlerin düşmanı değil, hamisidir.  Türkiye’nin Kürtlerle hiçbir sorunu yoktur. Bizim meselemiz PKK terör örgütüyle ve onun Suriye’deki uzantılarıyladır. PYD ve YPG bir terör örgütüdür. Türkiye terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.

Bizim için esas olan ulusal güvenliğimizdir. Terörle mücadelemizi belirleyen esas unsur da budur. Terörizmin kaynağı ister ideolojik, ister dini isterse etnik olsun bizim için farketmez. Terör terördür ve kaynağında kurutulmalıdır. Türkiye Suriye’de tam da bunu yapmaktadır."

İLGİLİ HABER: SARAY’DAN TRUMP'IN TEHDİDİNE YANIT: BİZ STRATEJİK ORTAĞIZ

NE OLMUŞTU?

Suriye’den çekilme sürecine ilişkin Twitter üzerinden açıklama yapan ABD Başkanı Trump, "Kürtler’e saldırırlarsa Türkiye’yi ekonomik olarak mahvedeceğiz" tehdidinde bulunmuştu.

Trump’ın bu açıklamasına Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan yanıt gelmişti. Kalın, "Türkiye teröristlerle mücadele diyor Kürtlerle değil. Kürtleri ve diğer Suriyelileri terör tehdidine karşı koruyacağız. Türkiye ABD'den stratejik ortaklık yükümlülüklerini yerine getirmesini ve bunun terör propagandası ile gölgelenmemesini bekliyor" ifadelerini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar