Tutukluya 'sana sıkacağız' tehdidi

Tutukluya 'sana sıkacağız' tehdidi
Tek kişilik hücrede tutulan, havalandırmaya çıkarılmayan, mektupları verilmeyen tutuklu tehdit edildiğini bildirdi.

Kilis Cezaevi’nde 2 yılı aşkın bir süredir tek kişilik hücrede tutulan tutuklu Mesut Gökhan, cezaevinde verilmeyen mektuplarını istediği için darp edildiğini aktardı. Gökhan, gardiyanlarca "Sen teröristsin. Sana sıkacağız" denilerek tehdit edildiğini de bildirdi. 

Kilis L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Mesut Gökhan 2 yılı aşkın bir süredir tek kişilik hücrede tutuluyor. Müebbet hapis cezası verilen Gökhan’ın havalandırma hakkından yararlandırılmadığı ve ölüm tehditleri aldığı aktarıldı. 

"SÜREKLİ DİSİPLİN CEZASI VERİLİYOR"

Gökhan, ailesi ile yaptığı haftalık telefon görüşmesinde yaşadıklarını aktardı. Gökhan’ın ağabeyi Agit Gökhan, defalarca savcılığa şikayette bulunduklarını ancak sonuç alamadıklarını dile getirdi. Kardeşinin yaşadığı sorunların her geçen gün arttığını ifade eden Gökhan, "Kardeşim cezaevine götürüldüğü ilk gün çıplak arama dayatması nedeniyle darp edilmişti. Şimdi de sudan bahanelerle kardeşim darp edildiğini, ölüm tehdidi aldığını ve sürekli disiplin cezaları verilerek izole edilmek istendiğini söyledi" dedi.  

"VERİLMEYEN MEKTUPLARINI SORDUĞU İÇİN DARP EDİLDİ"

Kardeşinin hiçbir tutuklu ile görüşmesine izin verilmediği gibi taleplerinin de reddedildiğini ifade eden Gökhan, "Gardiyanlar sürekli ölümle tehdit ediyorlar. Kardeşime sürekli ‘Sen teröristsin. Biz de sana sıkacağız‘ diyerek tehdit ediyorlar. Şikayette bulunmasına rağmen hiçbir şey yapılmıyor. Üstüne kendisine disiplin cezası verilmiş. En son mektubu verilmemiş. Kendisine gelen mektupların neden verilmediğini sorduğu için darp etmişler. Gönderilen mektuplarda‚ ’sakıncalı ibareler var’ denilip yine dövmüşler. Kardeşimin durumundan endişeliyiz. Bir an önce ilgili kurumların destek vermesini istiyoruz. Bizim tüm girişimlerimize rağmen hiçbir şey  yapılmıyor" ifadelerini kullandı. (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar