Kardeşi başka biri sanılarak öldürülen yurttaş: Yakılan bir canın bedeli 250 bin TL mi?

Kardeşi başka biri sanılarak öldürülen yurttaş: Yakılan bir canın bedeli 250 bin TL mi?
Kardeşinin cinayetine ilişkin davada tek tutuklu sanığın da kefaletle serbest bırakıldığı öğrenen yurttaş isyan etti: Yakılan bir canın bedeli 250 bin TL mi?

İstanbul Esenyurt’ta Rüzgâr Kuruyemiş’te 2016 yılında silahla öldürülen Tayfun Özagin’in ailesi ve yakınları olaydan bir yıl sonra aynı kuruyemiş dükkânını basarak 28 yaşındaki Ercan Gönülkırmaz isimli gence ateş edip daha sonra dükkânı yaktılar. Ancak kuruyemiş dükkânı 6 ay önce husumetli oldukları kişiden başka bir aileye devredilmişti. Gönülkırmaz’ın öldürülmesine ilişkin görülen davada, 2 kişi yurtdışına firar ederken davanın tek tutuklu sanığı ise geçen günlerde 250 bin TL kefaletle serbest bırakıldı. Ercan Gönülkırmaz’ın ağabeyi Yüksel Gönülkırmaz tahliye kararına isyan ederek "Yakılan bir canın bedeli 250 bin mi" diye sordu.

DÜKKÂNI ATEŞE VERDİLER

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre Tayfun Özagin isimli kişi husumetli olduğu Muhammet Karakoç tarafından 14 Ekim 2016’da Esenyurt’ta bulunan, Rüzgâr Kuruyemiş’te silahla öldürüldü. Olaydan 6 ay sonra Karakoç ailesi Rüzgâr Kuruyemiş’i başka bir aileye devretti. Kuruyemiş dükkânının ismi Çelik Şarküteri olarak değiştirildi. Tayfun Özagin’in öldürülmesine ilişkin yargılama sürerken yaşamını yitiren Tayfun Özagin’in ağabeyi Akın Özagin, dayısı Nihat Budak, arkadaşları ve iş ortakları Servet Tevetoğlu, Arif Rasim Topçu, Turgay Tokur 17 Ocak 2017’de Çelik Şarküteri dükkânına bir saldırı düzenledi. İki kişi dükkândan içeri girerek Ercan Gönülkırmaz’a ateş etti. Daha sonra ise şarküteri dükkânını ateşe verdiler.

YURTDIŞINA FİRAR ETTİLER

Ercan Gönülkırmaz, vücuduna yediği kurşunun ve yangının etkisiyle hayatını kaybetti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ederken Nihat Budak ve Turgay Tokur yurtdışına firar etti. Şüpheli Servet Tevetoğlu ise tutuklandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında 8 şüpheli hakkında, "Kan gütme saikiyle öldürme", "Mala zarar verme", "Ruhsatsız silah taşıma" suçundan iddianame düzenlendi.

Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçen gün görülen 6. celsede ise dava dosyasının tek tutuklu sanığı Servet Tevetoğlu da tutuklu kaldığı süre gerekçe gösterilerek 250 bin TL kefaletle tahliye edildi. Ercan Gönülkırmaz’ın ağabeyi karara isyan ederek "5 sanık tutuksuz yargılanıyor. 2 sanık ise zaten firari. Tutuklu olan tek sanık da tahliye edildi. Her an firar edebilir. Yakılan bir canın bedeli 250 bin lira mı" dedi.

Öne Çıkanlar