AKP, protestocu seçmenini ikna etmeye çalışıyor

AKP, protestocu seçmenini ikna etmeye çalışıyor
AKP kurmaylarının ‘Küskün seçmen profilimiz çok yüksek, onları ikna edersek kazanırız’ diyerek her hafta anket ve plan yaptığı belirtildi.

AKP, bayram boyunca ve seçimlere son iki hafta kala kampanyadaki önceliklerini belirlediği öğrenilirken, sahadan gelen verilere göre stratejisini yenilediği belirtildi. Ekonomik sorunları çözebilecek tek partinin kendileri olduğuna vurgu yapacağı ifade edilirken, seçim iptali tartışmalarından uzak durmayı planlayan AKP kurmaylarının, kendi protestocu seçmenini ikna etmeye çalıştığı aktarıldı.

HER HAFTA ANKET

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre AKP’nin İstanbul seçimleri için oluşturduğu ekip, iki önemli veriden yola çıkarak, "yapacakları ve yapmayacaklarına" ilişkin başlık çıkartıyor. Verilerden birini, sokakta yapılan görüşmelerden elde edilen sonuçlar, diğerini ise her hafta tekrarladıkları anketler oluşturuyor. Parti kurmaylarına göre, son günlerde Binali Yıldırım’ın kampanyasında yukarı doğru ivme olmaya başladı. Partide buna ilişkin saptamalar yapılırken, dikkat edilecek konular da yeniden masaya yatırıldı.

‘AKP KURMAYLARI SEÇİM İPTALİNİ GÜNDEMDEN DÜŞÜRMEYE PLANLIYOR’

AKP’nin seçmenle yaptığı görüşmelerde en çok konu başlığının ekonomik sorunlar olduğu belirtiliyor. Buna karşı AKP kurmayları, "Evet ekonomide bir daralma yaşanıyor ama geçmişte bunun örneklerini gördük. 2008’de yaşanan krizi aşmayı biz başardık, bundan çıkmayı da biz başarırız. Bu konuda deneyimimiz var, bize güvenin" argümanını kullanacağı bildirildi.

İstanbul seçiminin iptal edilmesi ve YSK’nin yenilenme kararının tabanda sıkıntı yarattığı da belirlenen diğer konu başlığını oluşturuyor. İktidar partisinin kurmaylarının, bu konunun gündemden düşürülmesini planladığı öğrenildi.

Yapılan toplantılarda, "Bu konu kafa karışıklığı yaratıyor. Artık sosyal medyada ve ekranlarda bunun konuşulmaması gerekir. Bundan sonra önümüze ve yeni projelere bakmak lazım’ diyeceğiz" analizinin yapıldığı aktarıldı.

‘KÜSKÜN SEÇMENİ İKNA EDERSEK KAZANIRIZ’

Ayrıca toplantıya katılanların "Kararsız ve isteksiz seçmeni kim sandığa götürürse o kazanacak. Bizim seçmenimizden sandığa gitmeyen daha fazla olduğu için avantajlarımız var. Bize göre CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu alacağı oyu aldı. Sadece aşarı solcu seçmenden vermeyenlerden ona oy gelebilir. Oysa bizim küskün seçmen profilimiz çok yüksek. Onları ikna edersek kazanırız" yorumu yapıyorlar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar