CHP’li Seçer'den 'bar açtı' diyen Varank'a yanıt: Mersin özgürlükler kentidir

CHP’li Seçer'den 'bar açtı' diyen Varank'a yanıt: Mersin özgürlükler kentidir
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, geçtiğimiz yıllarda belediye tarafından açılan kafeleri 'belediye bar açtı' diyerek hedef gösteren eski bakan Mustafa Varank’a tepki gösterdi: Bağırarak söylüyoruz: Burası özgürlükler kenti.

Abidin YAĞMUR


MERSİN - Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 2020 yılından itibaren Mezitli ve Yenişehir sahillerinde açtığı 20 kafeden beşinde bira da servis edilmesi bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından "belediye seçimden sonra bar açtı" denilerek paylaşıldı. Eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da sosyal medyadan yaptığı açıklamada belediyenin gençleri kötü alışkanlığa teşvik ettiğini ileri sürerek kafeleri hedef gösterdi.

'İKİ RETWEET BİRKAÇ BEĞENİ ALMAK İÇİN'

Konu, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında AKP’li meclis üyelerince yeniden gündeme getirildi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Vahap Seçer de bunun üzerine konuyla ilgili açıklama yaptı. Seçer, "Sosyal medyanın arayıp da bulamadığı, 'Mersin Büyükşehir Belediyesi seçimden sonra bar açtı' gibi haberler var. Maalesef bu ülkeyi hangi bakanlar yönetmiş, ülkeyi partisi ne duruma getirmiş üzülerek bunları izliyoruz. Biliyorsunuz sosyal medya siyasetçileri yanlışa sürüklüyor. İki retweet, birkaç beğeni almak için, bir gazete haberi, bir sosyal medya mesajı hemen onları harekete geçiriyor. Acaba rakibe nasıl bir salvo yapsam, taraftarlarım tarafından alkışa tutulsam diye koca Sanayi Bakanlığı yapmış, koca olan o makam kişiler değil, bir eski bakanın twitiyle tekrar gündeme geldi. Ben de bu trajikomik vakayı izledim" dedi.

11111111111.jpg

'20 KAFEMİZ VAR, BUNLARDAN BEŞİ İÇKİLİ YERLER KROKİSİNDE'

Seçimden önce veya sonra bar açmadıklarını dile getiren Seçer, "Bizim toplamda 20 kafe ve üç de mobil kafe açma faaliyetlerimiz 2020’den beri devam ediyor. Muhtelif yerlerde kafelerimiz var, plajlarımız var. İçkili yer krokisinde olan da beş kafemiz var. Biz buralarda hafif alkollü içeceklere müsaade ettik. Yani hafif alkollü içki içmek isteyenler o kafeyi kullanır. İstemeyenler bir başka kafeyi kullanır. Kahvaltı etmek isteyenlere göre de kafemiz var, maç izlemek isteyenlere göre de kafemiz var. Çay içmek, çocuklarıyla zaman geçirmek isteyenlere göre de kafemiz var" diye konuştu.

'MERSİN’İ BİR HAYAT BİÇİMİNE, BİR ANLAYIŞLA MAHKÛM EDEMEZSİNİZ'

Eski Bakan Varank’ın anayasa göndermesine yanıt veren Seçer, “Arkadaşlar, kimse bize anayasayı öğretmesin, yasaları öğretmesin. Yapılanlar anayasal, yasal hükümler çerçevesinde. Kaldı ki Mersin özgürlükler kentidir. Mersin turizm kentidir. Buraya şehir dışından farklı nedenlerle insanlar geliyor. İş için geliyor, turistik gezi amaçlı geliyor. Burada spor organizasyonları oluyor onun için geliyor. Siz Mersin’i bir hayat biçimine, bir anlayışla mahkûm edemezsiniz. Bağırarak söylüyoruz burası özgürlükler kenti. Belediye vatandaşlardan aldığı vergilerle vatandaşlarımızı kötü yola sevk etme gibi bir girişim içinde değil. Bizim belediyemiz sizden aldığı vergileri size harcayarak, sosyal politikalar konusunda, gençlerimizin eğitim, kültür, sağlık, spor alanında daha fazla var olmaları için bu kaynakları harcayan bir belediye. Çıkan bu spekülatif haberlere kulak asmamanızı, doğruları bizden öğrenip ondan sonra bunları meclise taşımanızı istiyoruz. Sosyal medya atışmalarından yola çıkarak bunları değerlendirirseniz yanlışa düşersiniz” dedi.

'HALKIN MEMNUNİYETİ 31 MART’TA TESCİL EDİLDİ'

Mersin Büyükşehir Belediyesinin 2023 yılı Faaliyet Raporu üzerine de söz alan Seçer, şunları söyledi:
"Yatırım programı gerçekleşeme oranımız, bütçe gerçekleşme oranımız takdire şayandır. Ne yapacağımızı söylemişsek onu yapıyoruz. Ne yapmayacağımızı söylüyorsak onu da yapmıyoruz. Günübirlik proje üretmiyoruz. Mutlaka ani gelişen olaylar karşısında bazı revizyonlar ortaya koyabiliyoruz ama bir plan, program çerçevesinde çalışmalarımızı yapıyoruz. 2023 yılı her açıdan belediyemiz için kolay bir yıl olmadı. Bütün belediyeler için öyleydi. 2023 yılında ik seçim yaşadık. Bu iki seçimin, siyasetin belediyelere, yerel yönetimlere yarattığı yan etki, ekonomiye yarattığı etkiler, eğer tedbirli olmasaydık bizim planlarımızı altüst edecek etkilerdi. Ama biz bütün bu olumsuzlukları, bütün bu tehlikeleri bertaraf ederek 2023 yılını da ne söz verdiysek o, ne söylediysek o şiarıyla bitirdik. İnşallah 2024 yılında aynı performansı sizlerle beraber belediyemiz gösterecektir ve 31 Mart’ta tescil edilen Mersin halkının memnuniyetini 2024 yılında da tekrarlayacağız. Bundan en küçük bir endişem yok."

Öne Çıkanlar