Cumhur İttifakı'nın oylarıyla 10 aydır ertelenen proje ABB Meclisinde kabul edildi

Cumhur İttifakı'nın oylarıyla 10 aydır ertelenen proje ABB Meclisinde kabul edildi
ABB belediye meclisinde Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi'nin kapasitesinin artırılması ve modernizasyonu projesi kabul edildi. Proje Cumhur İttifakı’nın oylarıyla 10 aydır erteleniyordu.

Artı Gerçek - Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın seçimi kazandığı takdirde ilk icraat olarak açıkladığı ve Cumhur İttifakı üyelerince 10 aydır Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ertelenen Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi'nin kapasitesinin artırılması ve modernizasyonu projesi belediye meclisinde kabul edildi.

Cumhurbaşkanı'nın yatırım programına almasına rağmen Cumhur İttifakı üyelerince 10 aydır ertelenen ve 30 milyon insanın sağlığını ilgilendiren Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi Kapasite Artırım Projesi kredisi dün ABB Meclisi'nde oybirliğiyle kabul edildi.

ABB Başkanı Mansur Yavaş 31 Mart yerel seçimleri öncesi bir basın mensubunun sorusu üzerine ilk icraatinin Sincan'daki Tatlar Arıtma Tesisi'nin kapasitesinin artırılması ve modernizasyonu olacağını açıklamıştı.

ABB Başkanı Mansur Yavaş daha önce, "Arıtılan ve arıtılamayan Ankara halkının atık suyu Ankara Çayı’na karışıyor. Oradan Sakarya Nehri’ne ve İstanbul’un Ömerli Barajı’na gidiyor. Yani arıtılamayan su sadece Ankara halkını değil, İstanbul’u da ilgilendiriyor. Bir diğer husus; Sincan, Yenikent ve Polatlı halkı Ankara Çayı’ndan sulama yapıyor. Buralarda yapılan sulamayla yetişen sebzeler de Ankara ve civar illere gönderiliyor. Dolayısıyla buralarda kullanılan suyun ve İstanbul’a giden suyun tertemiz olması gerekiyor” demişti.(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar