‘Reis dönemi bitti, Hoca dönemi başlıyor dediler, kulaklarımla duydum’

‘Reis dönemi bitti, Hoca dönemi başlıyor dediler, kulaklarımla duydum’
'Davutoğlu hain olarak görülmüyor. Henüz değil...'

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yeni parti kuracağı iddiaları yandaş basında yer tutmaya devam ediyor.

Resmi Facebook hesabından bir açıklama yaparak, "Partimiz dar ve çıkarcı bir gruba terk edilemez" diyen, yeni parti tartışmalarının odağındaki Davutoğlu'nun, hem AKP'ye yönelik eleştiriler hem de ekonomiden siyasete birçok alandaki değerlendirmeleri 'manifesto mu açıkladı' şeklinde yorumlanmıştı.

Söz konusu açıklamayı köşesinde gündem yapan, hükümete yakın Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık, "Sizin de dikkatinizi çekti mi bilmiyorum, Davutoğlu yazılı açıklamasında bazı nokta atışlar yapıyor. Mesela uzun zamandır mesafeli olduğu AK Parti'den, "Partimiz" diye bahsediyor. Bizzat kendi yönetim döneminde uyguladığı veya onayladığı bazı gelişmeleri tehlikeli olarak yorumluyor" ifadelerini kullandı. Davutoğlu ve ‘etrafındakilere’ ilişkin ‘uyarılar’ yaptı.

‘DAVUTOĞLU İYİ, ETRAFI YANLIŞ’

"Ahmet Davutoğlu'nun özünde iyi biri olduğunu ancak etrafını saran danışman çevresinin kendisini yanlış yönlendirdiğine inanıyorum"    diyen Özışık, Ahmet Davutoğlu'nun yakın ekibinin, kapalı kapılar arkasında planlar yaptığını iddia etti.

‘REİS DÖNEMİ BİTTİ, HOCA DÖNEMİ BAŞLIYOR DEDİLER’

Davutoğlu’nun yakın ekibinin AKP’ye operasyon çekmeye çalıştığını da öne süren Özışık, "Pek çok sohbet ortamında ‘Reis dönemi bitti, Hoca dönemi başlıyor’ denildi. Buna kulaklarımla şahit olmuş biriyim" diye yazdı.

Özışık, AKP teşkilatlarında şu an yaşanan sorunlarının sebebinin ise Davutoğlu ve ekibi olduğunu savundu. "Altını çizerek söylüyorum. AK Parti eğer bugün teşkilatlarda bir sıkıntı yaşıyorsa, bu sıkıntının en önemli müsebbibi Ahmet Davutoğlu ve ekibidir. Dönemin teşkilat başkanını nasıl by- pass edip il ve ilçe başkanları atandığını, teşkilat başkanının Erdoğan’ın devreye girmesi sonucu kaç kez istifadan döndüğünü çok iyi bilen biriyim" iddiasında bulundu.

DAVUTOĞLU’NU ‘UYARDI’

"Davutoğlu'nun şunu iyi bilmesi gerekiyor" diyen Özışık, eski başbakanı ‘uyardı’:

"Recep Tayyip Erdoğan'ın nefes aldığı bir ülkede yeni bir siyasi parti kurmak, CHP ve HDP'yi güçlendirmekten başka bir işe yaramaz. Böyle bir durum da Davutoğlu'nu siyasi lider değil, siyasi mevta yapar."

Davutoğlu’nun henüz "hain" olarak görülmediğini söyleyen Özışık, şöyle yazdı:

"AK Parti'ye gönül verenler pek çok ismi hain olarak görüyor lakin Ahmet Davutoğlu bu isimlerin arasında değil.

Henüz değil...

Bu unvanı alıp almayacağına kendisi karar verecek."

Yazının tamamını okumak için tıklayınız...

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar