DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan: Türkiye siyasetinde denklem kurmak isteyen herkes DEM Parti’yi hesaba katmak zorundadır

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan: Türkiye siyasetinde denklem kurmak isteyen herkes DEM Parti’yi hesaba katmak zorundadır
DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, PM ve MYK toplantılarının sonucuna dair konuştu. "Doğan, 1 Nisan itibariyle artık Türkiye siyasetinde denklem kurmak isteyen herkes DEM Parti’yi hesaba katmak zorundadır" dedi.

Artı Gerçek - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, Parti Meclisi (PM) ve Merkezi Yürütme Kurulu (MYK) toplantılarından açığa çıkan sonuçlara dair Genel Merkez binasında basın toplantısı düzenledi.

Seçimlerde iktidarın açık ve ağır bir yenilgiye uğradığını söyleyen Doğan, "Çok açık bir şekilde kayyım rejimi iflas etti" dedi. “1 Nisan itibariyle artık Türkiye siyasetinde denklem kurmak isteyen herkes DEM Parti’yi hesaba katmak zorundadır" diyen Doğan "Yani DEM Parti’siz bu ülkede bir yol açmak mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Doğan'ıan açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Müthiş bir umutsuzluğun hakim olduğu ortamda gittik 31 Mart seçimlerine. DEM Parti bir siyasi partiyle değil, devletin tüm imkanlarını kullanan bir blok ile mücadele etti. Son derece eşitsiz koşullarda böyle bir sonuç ortaya çıkarttı."

"Kayyım rejimi bir nevi kayyım seçmenle başka türlü kalıcı hale getirilmek istendi. Bu fotoğraf en çarpıcı haliyle Şınak'tan ortaya çıktı. 5940 taşımalı seçmen, oraya taşınarak Şırnak halkının iradesi dünyanın gözleri önünde gasp edildi."

"31 Mart seçimlerinde iktidar bloku açık ve ağır bir yenilgiye uğradı. Türkiye halkları otoriter rejime dur dedi."

"İnsanların kayyım rejimini istemedikleri çıktı ortaya. Çok açık bir şekilde kayyım rejimi iflas etti. Ortaya çıkan başarıya karşı ne yaptı iktidar bloku? Van belediye eş başkanımız hakkında bir süreç başlatmak istedi. Van'daki sokak direnişinden geri döndü bu süreç."

"Bu seçimde gelecek umudu kazandı, sokak kazandı."

“Bu seçimde bir kez daha görüldü ki DEM Parti Türkiye’nin, kadınların Kürtlerin, gençlerin, ezilen halkların, umudun partisidir. DEM Parti emekçilerin öğrencilerin partisidir. 1 Nisan itibariyle artık Türkiye siyasetinde denklem kurmak isteyen herkes DEM Parti’yi hesaba katmak zorundadır. Yani DEM Parti’siz bu ülkede bir yol açmak mümkün değildir.” (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar