EMEP vekili Karaca'dan AKP'ye: 23 Nisan kutlamalarını günah çıkarma törenine dönüştürdünüz

EMEP vekili Karaca'dan AKP'ye: 23 Nisan kutlamalarını günah çıkarma törenine dönüştürdünüz
Emek Partisi Antep Milletvekili Sevda Karaca, TBMM Genel Kurulu 23 Nisan Özel Oturumu'nda AKP iktidarının çocuk politikalarını eleştirerek, "23 Nisan kutlamalarını bir günah çıkarma törenine dönüştürdünüz" dedi.

Artı Gerçek - Emek Partisi Antep Milletvekili Sevda Karaca, TBMM Genel Kurulu 23 Nisan Özel Oturumu'nda partisi adına konuştu.

AKP iktidarının çocuk politikalarını eleştiren Karaca, "Eğitimden, sağlıktan, gıdadan, oyundan, sanattan, neşeden, gelecekten yoksun çocuklar yarattınız. İşte, böyle koşullar altında 23 Nisan kutlamalarını bir günah çıkarma törenine dönüştürdünüz; bunu kabul etmiyoruz" dedi.

Demir, şunları kaydetti:

'SİZ 6 YAŞINDAKI KIZ ÇOCUĞUNUN TARİKAT OLURUYLA EVLENDİRİLDİĞİ BİR ÜLKENİN İKTİDARISINIZ'

"Çocuk işçilik yaşı 5’e düştü. AKP'li yıllarda en az 925 çocuk işçi hayatını kaybetti bu ülkede ve yalnızca bu yıl MESEM’lerde sermayeye peşkeş çekilirken ölen çocuk sayısı 10’u aşmış durumda. Sermayenin, sarayın ve tarikatların eğitim komiseri ise çocukları en güvensiz koşullara mahkûm etmek için yeni protokoller peşinde koşuyor zannediyorum, o yüzden kendisi burada değil. Bu ülkede 4’ünde rahleye, 14’ünde tornaya oturttuğunuz yerli ve mülteci çocuklara kurulan ölüm düzeneğinin hesabını vermeden siz Çocuk Bayramı filan kutlayamazsınız. 20 yıldır bu ülkede çocuk yaşta evliliği, istismarı teşvik eden, kız çocuklarını eğitimden uzaklaştıran, yoksullaştıran politikalarınız yüzünden bu ülkede 2 milyon çocuk anne var bugün ve siz 6 yaşındaki kız çocuğunun tarikat oluruyla evlendirildiği bir ülkenin iktidarısınız.

'ÇOCUKLARDAN ÇALDIĞINIZ PARALARI PATRONLARA AKTARIYORSUNUZ'

Patronların silinen vergilerinin sadece beşte 1’iyle bütün okullarda bir öğün ücretsiz yemek sağlanabileceğini siz de gayet iyi biliyorsunuz ama bunu tercih etmiyorsunuz. Bakın, okullarda çocuklar birbirlerine 'Sandviçinden ısırabilir miyim?' diye sorarken siz ıstakoz partilerinde doyuyorsunuz ve çocuklardan çaldığınız paraları patronlara aktarıyorsunuz.

Siz Kürt çocukları panzerler altında bile bile öldürülürken, ana dilinde konuştuğu için utandırılır, cezalandırılırken bu suçları işleyen devlet görevlilerine payeler veren bir iktidarsınız. Siz Filistinli çocuklar katliama uğrarken, İsrail'e 'Eyvallah' deyip savaş tüccarlığına kılıf uydurmaya çalışan suç ortaklarısınız. Filistinli çocukların günahı boynunuzdayken siz çocuk bayramı falan kutlayamazsınız. Eğitimden, sağlıktan, gıdadan, oyundan, sanattan, neşeden, gelecekten yoksun çocuklar yarattınız. İşte, böyle koşullar altında 23 Nisan kutlamalarını bir günah çıkarma törenine dönüştürdünüz; bunu kabul etmiyoruz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar