Erdoğan'dan İsrail-İran misillemesine yönelik eleştiri: İki taraf da farklı şeyler söylüyor

Erdoğan'dan İsrail-İran misillemesine yönelik eleştiri: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
Erdoğan, İsrail ile İran arasındaki misillemelere yönelik yaptığı değerlendirmede iki ülkeyi de eleştirdi: "İsrail farklı şeyler söylüyor, İran aynı şekilde farklı görüşler ortaya atıyor. Konuyla ilgili akla ziyan olmayan bir açıklama da yok."

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran ile İsrail arasındaki misilleme saldırılara ilişkin konuşarak iki ülkeye de tepkisini dile getirdi ve “İki taraf da farklı şeyler söylüyor, sahiplenme yok” dedi. Erdoğan, “Herkes Filistin’in yanında yer alırken ABD ne yazık ki İsrail’in yanında yer almak suretiyle duruşunu ortaya koyuyor. Zaten farklı bir şey beklemiyorduk” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, İran ile İsrail arasındaki gerilime ilişkin açıklamalarda bulundu.

İsrail ve İran'a eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Şu anda İsrail farklı şeyler söylüyor, İran aynı şekilde farklı görüşler ortaya atıyor. Sahiplenme yok ve konuyla ilgili de gerçekten akla ziyan olmayan bir açıklama da yok. İran'ın yaptığı açıklamalarda 'doğru söylüyor' diyemiyorsunuz, İsrail için zaten hiç diyemiyorsunuz. Bu arada Amerika'yı ileri sürüyorlar. Amerika'nın yaptığı açıklamalarda da 'Haberimiz vardı, yoktu' gibi laflar var" ifadelerini kullandı.

ABD'YE ELEŞTİRİ

ABD'ye de eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Ve çok daha önemlisi Birleşmiş Millet Güvenlik Konseyi'nde Amerika'nın son yapılan açıklamalarda İsrail'in yanında yer aldığını görüyoruz ve herkes Filistin'in yanında yer alırken Amerika ne yazık ki burada yine İsrail'in yanında yer almak suretiyle duruşunu ortaya koyuyor. Zaten farklı bir şey beklemiyorduk" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

İsrail, 1 Nisan'da İran'ın Suriye'nin başkenti Şam'daki büyükelçiliği yerleşkesine hava saldırısı düzenlemişti. İkisi üst düzey komutan olmak üzere yedi Devrim Muhafızları mensubunun öldürüldüğü saldırıya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden kınama gelmemişti.

Elçilik saldırısını kendi topraklarına düzenlenmiş addeden Tahran yönetimi, geçen cumartesi (13 Nisan) gecesi İsrail'e yaklaşık 300 İHA ve füze ile misilleme düzenlemişti. Bu saldırılarda ölen olmazken, ABD'nin baskısıyla geniş kapsamlı bir yanıt vermekten vazgeçtiği belirtilen İsrail'in bu sabah İran'ın nükleer tesislerinin bulunduğu İsfahan kentini vurduğu ileri sürüldü.

ABD'li yetkililer füze saldırısı düzenlendiğini ve Washington'ın bunu onaylamadığını savunurken, İranlı yetkililer de kentin üzerinde üç İHA'nın düşürüldüğünü ve nükleer tesislerde hasar meydana gelmediğini açıkladı. İsrail ise henüz resmi bir açıklama yapmadı. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar