Gazze için 'yola revan' olacaktı: MHP Milletvekili Durgun, İsrailli şirketin ortağı çıktı

Gazze için 'yola revan' olacaktı: MHP Milletvekili Durgun, İsrailli şirketin ortağı çıktı
MHP’li Hilmi Durgun’un İsrail'in tarım devi Haifa'nın Türkiye ayağı olan Agrosel'in sahibi olduğu öğrenildi. Durgun 7 Ekim'den sonra İsrail'in Gazze'de başlattığı katliamla ilgili bir paylaşımında, "Gazze için yola revan olmazsam namerdim" demişti.

Artı Gerçek - Türkiye'nin İsrail ile ticaretini durdurması için eylem yapan 'Filistin İçin Bin Genç' topluluğunun polis şiddetiyle gözaltına alınması gündemdeyken MHP'li Antalya Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon üyesi Hilmi Durgun'un İsrail'in büyük tarım şirketi Haifa'nın Türkiye ayağı Agrosel firmasının sahibi olduğu öğrenildi.

Gazeteci Metin Cihan'ın paylaştığı bilgilere göre MHP Milletvekili Hilmi Durgun, İsrail'in dev tarım şirketi Haifa'nın Türkiye ayağı olan Agrosel firmasının sahibi çıktı. Cihan, X hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımda şunları yazdı:

"Bildiğiniz gibi yerli tohumu yok edip çiftçiyi İsrail ve diğer yabancı tohumlara mecbur bıraktılar. Peki, İsrail'in dev tarım şirketi Haifa'nın Türkiye ayağı Agrosel firmasının sahibi kim? Milletvekili Hilmi Durgun. Yanlışım varsa düzeltin lütfen.”

Cihan gönderisine Hilmi Durgun’u etiketledi. Durgun ise konuya dair herhangi bir açıklamada bulunmadı. Durgun’un milletvekili olmadan önce, sosyal medya hesaplarından Agrosel’in reklamlarını yaptığı görülüyor.

Hilmi Durgun’un, sosyal medya hesabından Gazze’yle ilgili yaptığı paylaşımlar dikkat çekmişti.

'GAZZE İÇİN YOLA REVAN OLMAZSAM NAMERDİM' DEMİŞTİ

Durgun, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Gazze ile ilgili konuşmasına referans verdiği bir paylaşımında “Devletim istesin, milletim destek versin ve şartlar da öyle gerektirsin, şayet Gazze’deki çocuklara kol kanat germek, füzeye karşı sapan taşıyla insanlık mevziisine girmek için, yola revan olmazsam namerdim” ifadelerini kullanmıştı.

ekran-goruntusu-2024-04-07-234407.jpg

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar