İsrailli firmayla ortak olan MHP'li vekil: Gübrenin Türk çiftçisi ile buluşabilmesi için...

İsrailli firmayla ortak olan MHP'li vekil: Gübrenin Türk çiftçisi ile buluşabilmesi için...
MHP'li Hilmi Durgun, İsrail firmasıyla ortaklığını, "Bitkisel üretimin devamlılığı için elzem olan gübre ve bitki besleme ürünlerinin, Türk çiftçisi ile buluşabilmesi için" diye savundu. Durgun 'Milli bir görev' ifadesini kullandı.

Artı Gerçek - Sahibi olduğu Agrosel firmasının, İsrail'in tarım firması Haifa'nın Türkiye'deki ortağı olduğu ortaya çıkan MHP Milletvekili Hilmi Durgun, 'milli bir görev' yaptığını söyleyerek kendini savundu.

Durgun, Haife firmasıyla ticari ilişkisine dair sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Haifa firmasının dünyanın sayılı gübre hammadde üreticisi ve tedarikçisi bir firma olduğunu belirten Durgun, şöyle dedi:

'GÜBRE HAMMADDESİ ÜLKEMİZDE BULUNMAMAKTA'

"Agrosel Tarım firması olarak kuruluşumuzdan bu yana (2002) yerli ya da ithal TOHUM ticareti yapmadık. Agrosel Tarım firması olarak gübre üretimi ve ürettiğimiz gübrelerinin yurtiçi ve gerekse yurtdışı pazarlarına satışını gerçekleştirmekteyiz. Gübrenin üretilebilmesi için gerekli olan hammadde maalesef ülkemizde bulunmamaktadır. Tarım Bakanlığımızın resmi bilgilendirmesinden de kontrol edildiğinde görülecektir ki; gübrenin hammaddesi olan, Azot (N), Fosfor ( P ) ve Potasyum (K) kaynaklarının neredeyse tamamına yakını (% 90 ) dünyanın farklı ülkelerinden ithal edilmektedir.

'TÜRK TARIMININ GELİŞİMİ İÇİN...'

Bahse konu Haifa firması, dünyanın sayılı gübre hammadde üreticisi ve tedarikçisi bir firmadır. TOHUM firması değildir. Ayrıca ülkemizde genel müdürlükleri bulunmakla birlikte, genel müdürlüklerine bağlı, ülkemizin farklı coğrafyalarında yüzlerce müşterisi vardır. Bitkisel üretimin devamlılığı için elzem olan gübre ve bitki besleme ürünlerinin, Türk çiftçisi ile buluşabilmesi için gübre hammaddesi olan azot fosfor ve potasyumun ithal edilmesi veya ithalatçıdan tedarik edilmesi ihtiyaçtır. Türk tarımının gelişimi ve Türk çiftçisinin dünya kalite standartlarını yakalayabilmesi için ihtiyaç duyduğu her türlü teknoloji, gübre, ilaç, tarım makinaları vb. ihtiyaçlarının karşılanması milli bir görevdir."

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Metin Cihan, MHP Milletvekili Hilmi Durgun'un, İsrail'in dev tarım şirketi Haifa'nın Türkiye ayağı olan Agrosel firmasının sahibi olduğunu ortaya çıkarmıştı.

Durgun, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Gazze ile ilgili konuşmasına referans verdiği bir paylaşımında “Devletim istesin, milletim destek versin ve şartlar da öyle gerektirsin, şayet Gazze’deki çocuklara kol kanat germek, füzeye karşı sapan taşıyla insanlık mevziisine girmek için, yola revan olmazsam namerdim” ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar