İYİ Parti'de bir üst düzey istifa daha: 'İşbirliğini savundum, ancak azınlıkta kaldım'

İYİ Parti'de bir üst düzey istifa daha: 'İşbirliğini savundum, ancak azınlıkta kaldım'
Yerel seçimlerde istediği başarıyı yakalayamayan ve kurultaya hazırlanan İYİ Parti'de bir yeni istifa haberi daha geldi. Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Demirer İYİ Parti üyeliğini sonlandırdığını ve partideki tüm görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

Artı Gerçek - Seçimde işbirliğini reddeden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim sonuçlarının ardından 27 Nisan'da olağanüstü kurultay kararı aldı ve aday olmayacağını açıkladı. Bu açıklamadan sonra çok sayıda isim partiden istifa etti. Son olarak İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Taner Demirer istifa ettiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yayımlayan Demirer, İYİ Parti üyeliğini sonlandırdığını ve partideki tüm görevlerinden istifa ettiğini duyurdu.

'İŞ BİRLİĞİNİ SAVUNDUM ANCAK AZINLIKTA KALDIM'

Demirer, "CHP Genel Başkanı Sn. Özgür Özel ve kurmayları tarafından yerel seçim öncesi getirilen işbirliği teklifini GİK toplantımızda destekledim ve canla başla işbirliğine eveti savundum, ancak azınlıkta kaldım. Maalesef partimizin çoğu GİK üyeleri tarihi öneme haiz o toplantıda günümüz siyasetinin önemli bir düsturu olan kazan-kazan stratejisini göz ardı ettiler" dedi.

31 Mart yerel seçimlerine 'hür' ve 'müstakil' girme kararının ardından İYİ Parti içerisinde yaşanan gerilim, seçimdeki oy kaybının ardından yaşanan istifalarla bir başka boyuta evrilmişti.

Sağlık Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan. Prof. Dr. Taner Demirer'den geldi. Demirer, partideki tüm görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

Demirer, açıklamayı sosyal medyadan yaptı:

"Merkez parti olmayı hedefleyen ve 6 yılda önemli başarılara imza atan İYİ Parti hem genel seçimde hem de yerel seçimlerde yapılan stratejik hatalarla hızla irtifa kaybetmekle kalmamış, izlediği politikalar ve söylemleri ile Türk Milletinin beklentisi olan merkez parti olma hedefinden de hızla uzaklaşmıştır. Gelinen bu noktada İYİ Parti üyeliğimi sonlandırıyor ve partideki tüm görevlerimden istifa ediyorum.

Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener’e bundan sonraki hayatında her şeyin gönlünce olmasını diliyorum. Olağanüstü kurultayda genel başkan adayı olan değerli arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Siz İYİ partili kardeşlerimle birlikte yürümenin getirdiği güzel anıları hiçbir zaman unutmayacağım. Bu süre zarfında birlikte çalıştığım herkese içtenlikle teşekkür ediyorum. Yolunuz açık olsun."

NE OLMUŞTU?

Mayıs 2023 seçimlerinin ardından CHP ile işbirliği zemininden ayrılan ve 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde "özü başına yarışacağını" açıklayan İYİ Parti, ciddi bir yenilgi aldı.

Seçim sürecince sık sık CHP'yi hedef alan ve Mayıs 20223'te cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiği Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı eleştiren İYİ Parti; İstanbul'da Buğra Kavuncu, Ankara'da ise Cengiz Topel Yıldırım'ı aday gösterdi.

İSTANBUL VE ANKARA'DA HAYAL KIRIKLIĞI

İstanbul'da Ekrem İmamoğlu yüzde 51.14'le seçimi kazanırken, İYİ Parti'nin adayı Buğra Kavuncu 0.63 oy oranında kaldı.

Ankara'da ise Mansur Yavaş yüzde 60 oy oranıyla seçimi büyük farkla kazanırken, partinin adayı Cengiz Topel Yıldırım'ın oy oranı 0.91'de kaldı.

Mayıs 2023'te İstanbul’da yüzde 8, Ankara’da yüzde 12 oy alan İYİ Parti’nin oylarında ciddi bir düşüş gözlemlendi.

OYLARDA BÜYÜK KAYIP

İYİ Parti, CHP ile ittifak yaptığı 2019'daki yerel seçimlerine oranla büyük bir oy kaybına uğradı.

2019'da 3 milyon 459 bin 599 oy alan İYİ Parti, yüzde 7.45 oy oranıyla seçimin üçüncü partisi olmuştu. 31 Mart'ta ise partinin ciddi bir kan kaybı yaşadığı gözlemlendi.

Bu seçimde 1 milyon 736 bin 293 oy alan İYİ Parti, yüzde 3.77 oy oranıyla CHP, AKP, Yeniden Refah, DEM Parti ve MHP'nin gerisinde kalarak seçimde 6'ncı parti oldu.

SEÇİMDE HÜSRAN YAŞAYAN İYİ PARTİ'DE PEŞ PEŞE İSTİFALAR

İYİ Parti'de seçim sonuçlarının ardından istifalar geldi. Bilge Yılmaz, seçim sonuçlarının ardından İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Yılmaz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i de istifaya davet etti. Eski milli tekvandocu İrem Yaman da seçim sonuçlarının ardından İYİ Parti'den istifa etti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar