Kayyımın 'tek adam' keyfi: Prova yapan tiyatro sanatçılarını binadan çıkardı

Kayyımın 'tek adam' keyfi: Prova yapan tiyatro sanatçılarını binadan çıkardı
Aralarında konuk yabancı oyuncuların da olduğu tiyatrocular, kayyım atanan belediyenin sponsorluğunu da iptal ettirmişti.

Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Kadın Yaşam Merkezi'nde tiyatro oyunu provası yapan Nûpelda Tiyatro Grubu'nun oyuncuları kayyımın talimatıyla binadan çıkarıldı. İran’dan gelen Fujan ve Nupelda Tiyatro’nun ortak çalışması olan "Kanlı Düğün" oyununun provalarının yapıldığı Kadın Yaşam Merkezi, görevden alınan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bedia Özgökçe tarafından gruba bir süreliğine tahsis edilmişti.  

TİYATROCULAR KAYYIM ATANINCA BELEDİYENİN SPONSORLUĞUNU İPTAL ETTİRMİŞTİ

Nupelda Tiyatro Grubu üyesi Ergül Güler, 19 Ağustos’ta belediyeye kayyım atanınca halkın iradesini hedef alan darbeyi kabul etmeyerek belediyenin sponsorluğunu iptal ettirdiklerini söyledi. 

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre bu nedenle 27 Ağustos’ta sergilenecek oyunu 3 Eylül tarihine ertelediklerini söyleyen Güler, "Halkın iradesini gasp eden kayyum bugün Kürtçe tiyatro oyununu hedef aldı. Şunu çok iyi görmeliyiz ki hedef alınan sadece irade değil aynı zamanda Kürtçe dili ve kültürüdür. Biz yapılan tüm saldırılara rağmen oyunumuzu 3 Eylül'de tiyatro severlerle buluşturacağız" dedi. 

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanlığı, Van Büyükşehir Belediyesi’ne Van Valisini kayyım olarak atamıştı. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ise, ilk iş olarak görevden almaya giderek yönetim değişikliği yapmış, 12 daire başkanını görevden alıp, yerine yeni isimleri atamıştı.

Kayyım Bilmez'in VASKİ Genel Müdürü olarak atadığı Ülker Cem Kaplan ise önceki kayyım yönetimi döneminde rüşvet skandalıyla gündeme gelmişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar