Özgür Özel'den Erdoğan'ın 'yeni anayasa' teklifine yanıt: Önce mevcuduna uyun da onu görelim

Özgür Özel, Erdoğan ile önümüzdeki hafta görüşmeyi planladıklarını söyledi. “Randevu talep edeceğiz” diyen Özel, Erdoğan'ın 'yeni anayasa' teklifine "Bir şeyi değiştirmek istiyorsanız önce mevcuduna uyun da onu görelim" yanıtını verdi.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'yeni anayasa' teklifine, "Değiştireceğiniz anayasayı ne yapacaksınız? Uymak için değiştireceksiniz. Geçen sefer değiştirdiğiniz anayasaya niye uymuyorsunuz? Bir şeyi değiştirmek istiyorsanız önce mevcuduna uyun da onu görelim" yanıtını verdi.

Özgür Özel, Erdoğan'la görüşme tarihine ilişkin açıklama yaptı. Özel, açıklamasında, "Erdoğan ile haftaya görüşmeyi planlıyoruz. Gündemde yeni anayasa da olacak" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Özgür Özel'le görüşmesi durumunda 'yeni anayasa' için teklifte bulunacaklarını söyleyerek "Sayın Özel'in bu ziyaretinin gerçekleşmesi halinde kendisiyle de bunları konuşarak böyle bir adımı atabileceğimizi kendisine teklif etmekten daha doğal bir şey olmaz" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirmesi beklenen görüşmeye ilişkin açıklama geldi. Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu talep edeceklerini belirterek “Önümüzdeki hafta görüşmeyi planlıyoruz” dedi.

ERDOĞAN'A YANIT

Erdoğan'ın Irak ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere yaptığı 'yeni anayasa teklifi' açıklamasına da yanıt veren Özel, "Ancak anayasayla ilgili birtakım talepler ileteceğini söyledi. Tabii ki TBMM müzakere zeminidir. Her zaman liderler birbirleriyle konuşur. Sayın Meclis Başkanı da bir ziyaret yapacağını söyledi. Ama anayasayı değiştirelim demesi için birisinin, değiştireceğiniz anayasayı ne yapacaksınız? Uymak için değiştireceksiniz. Geçen sefer değiştirdiğiniz anayasaya niye uymuyorsunuz? Bir anayasa uymamak için değiştirilir mi?" diye konuştu.

"Eğer anayasayı değiştirecekseniz önce uyduğunuzu görmemiz lazım" diyen Özel, şöyle devam etti: "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına uymamak, Anayasa Mahkemesi kararlarına uymamak; 1. Derece Mahkemesi'ni Anayasa Mahkemesi'ni ezdirmek, Meclis'e 1. Derece Mahkemelerinden Anayasa Mahkemesi kararının hilafından buyruk yollamak ve onu uygulattırmak hangi anayasaya uymak? Anayasa ayaklar altında."

Özel, son olarak şunları söyledi: "Elbette ikimiz de gündemlerimizi konuşacağız. Elbette görüşmeler olur liderler arasında. Bir şeyi değiştirmek istiyorsanız önce mevcuduna uyun da onu görelim."

ERDOĞAN: LİDERLER OLARAK NELER YAPABİLİRİZ, KONUŞMAKTA FAYDA VAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak dönüşünde uçakta gazetecilerin Özgür Özel’le görüşmesine ilişkin sorusunu yanıtlamıştı.

Erdoğan, “Bu görüşme sağlandığında tabii ki anayasa konusu da bizim görüşme başlıklarımızın arasında yer alacaktır. Kaldı ki Meclis Başkanımızın da liderlerle yapacağı görüşmelerde bu konuları onlarla ele alma düşüncesinin olduğunu biliyorum. Doğrusu ben de bize çok ama çok dar gelen bu mevcut anayasayla ilgili liderler olarak neler yapabiliriz, bunları konuşmakta fayda var diye düşünüyorum” Ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN, ÖZEL GÖRÜŞMESİNDE 'YENİ ANAYASA' TEKLİFİNDE BULUNACAK

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'le görüşmesi durumunda 'yeni anayasa' teklifinde bulunacağını ifade ederek "Böyle bir adımı atabileceğimizi kendisine teklif etmekten daha doğal bir şey olmaz" demişti

Erdoğan devamında şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Özel'in bu ziyaretinin gerçekleşmesi halinde kendisiyle de bunları konuşarak böyle bir adımı atabileceğimizi kendisine teklif etmekten daha doğal bir şey olmaz. Biz Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun en önemli köşe taşlarından biri olan yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili çalışmaktan, gayret etmekten geri durmayacağız. Milletimize yeni ve demokratik bir anayasa kazandırana kadar gayretimiz sürecektir." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar