Pervin Buldan'dan, AKP sıralarına "Oh oh" göndermesi: Siz bunu hak ettiniz

DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan, Meclis'te yaptığı konuşmada, İçişleri Bakanı iken kayyım politikalarını savunarak "Oh oh" diyen Süleyman Soylu'nun tavrını hatırlattı. Buldan AKP sıralarına dönerek "Oheş olsun size, siz bunu hakettiniz" dedi.

Artı Gerçek - DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan, AKP'nin seçim yenilgisine değindiği Meclis konuşmasında eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun geçmişte DEM Parti grubuna dönerek "Oh oh" demesini hatırlattı. Buldan “Bizim grubumuza bakarak, oh oh diyerek kayyumları savunan bir İçişleri Bakanı'nız vardı. Şimdi biz size ne diyelim? Oheş olsun diyelim. Oheş olsun size, siz bunu hak ettiniz” dedi.

NEDEN KAYBETTİKLERİNİ SIRALADI

Buldan'ın konuşmasından ilgili kısım şöyle:

"Buradan özellikle Van'ı, Van'daki AKP'yi bir tabela partisi haline getiren halkımıza binlerce kez teşekkür ediyorum. Sadece Van'da değil, Türkiye'nin her yerinde AKP artık bir darbe aldı. AKP artık gidicidir. Bu bize gösterdi ki bir dahaki seçimlerde AKP artık iktidar olamayacak. Bunun altındaki nedenlere sırasıyla bakmakta fayda var Kürtlere uyguladığınız zulüm nedeniyle kaybediyorsunuz.

Kürt halkının dilini yasakladığınız için kaybediyorsunuz.

Kürtlere demokratik siyasetin önünü kapattığınız için kaybediyorsunuz.

Kürt halkının seçmiş olduğu temsilcileri cezaevine gönderdiğiniz için kaybediyorsunuz.

Kürtlerin hakkını gasp ettiğiniz için, belediyelerine kayyum atadığınız için kaybediyorsunuz. İşte bu kaybediş, sizin bir daha gelmemek üzere gideceğinizin bir göstergesidir.

'HİÇ Mİ UTANMADINIZ?'

Hareketli seçmeni Şırnak'a götürerek kendi adınıza oy kullandırmaktan hiç mi utanmadınız? Süleyman amcanın "Konuş sen nerelisin?" demesinden hiç mi utanmadınız? Van'da Abdullah Zeydan'ın memnu haklarını elinden almaktan hiç mi utanmadınız?

Ayrıca atadığınız kayyumların yapmış olduğu yolsuzluklardan, soygunlardan, hırsızlıklardan hiç mi utanmadınız? Şimdi kalkmış yeniden kayyum muhabbetinin içine giriyorsunuz. Kayyum bu ülkenin bir ayıbıdır. Kayyumlarla ülke yönetilemez bunu görmeniz gerekiyor.

O kayyumlar gittiler. Halk eğer o kayyumları benimsemiş olsaydı, yaptıklarından memnun olsaydı, tekrar sizin adaylarınızı seçerlerdi. Bundan sonra böyle, halk kimi isterse o olacak ve sizler de buna rıza göstereceksiniz. Zorbalıkla bu ülkeyi yönetemeyeceğinizi 31 Mart'ta halkımız size güzel gösterdi.

'BİR İÇİŞLERİ BAKANINIZ VARDI...'

Bir içişleri bakanınız vardı. Her kürsüye çıkışta parmak sallayarak, bizim grubumuza bakarak "Oh oh" diyerek o kayyumları savunan bir içişleri bakanınız vardı.

Şimdi biz size ne diyelim? Oxxeş olsun size diyelim. Oxxeş olsun size. Siz bunu hak ettiniz. Siz bu sonuçları hak ettiniz. Sadece Diyarbakır'da Van'da değil, sadece Hakkari'de Mardin'de Iğdır'da değil, siz İstanbul'da da kaybettiniz. Ankara'da da, İzmir'de de kaybettiniz. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar