'Bir adım sonrası seçimlerin yenilenmesi talebi'

'Bir adım sonrası seçimlerin yenilenmesi talebi'
AKP'nin seçimlere yönelik itirazlardaki cepheyi genişlettiğini yazan Selvi: Şimdi hesap zamanı.

31 Mart yerel seçimlerinde AKP’nin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kaybettiği İstanbul’da sandık sonuçlarına itiraz süreci ve parti içerisinde yaşanan duruma ilişkin bir yazı kaleme alan Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Erdoğan’ın söz konusu yenilgiden ötürü parti kadrolarına öfkeli olduğunu yazdı.

‘BİR ADIM SONRASI SEÇİMLERİN YENİLENMESİ TALEBİ’

AKP’nin İstanbul seçimlerine yönelik itirazlarındaki cepheyi genişlettiğini yazan Selvi, "Bunun bir adım sonrası, seçimlerin yenilenmesi talebi olabilir" dedi.
 
‘ŞİMDİ HESAP ZAMANI’

"İstanbul seçimlerinde ne oluyor?" başlıklı yazısında Erdoğan’ın İstanbul sonuçlarının sebebi olan isimleri sert bir'dille uyardığını kaydeden Selvi, "Şimdi hesap zamanı" ifadelerini kullandı.

‘81 MİLYON TEK GECEDE TOPLANIP KARAR ALMIŞ GİBİ SEÇİM SONUCU’

Bir araştırma kuruluşu yöneticisinin, seçim sonuçları üzerine "81 milyon seçimlerden bir gün önce bir yere toplanıp karar almış gibi bir sonuç çıktı" dediğini yazan Selvi, "Biz buna milletin feraseti diyoruz" dedi.

SELVİ’DEN YANDAŞ MAHALLEYE TEPKİ: SEÇİM NE ZAMAN SANDIK DARBESİ OLDU?

Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’da Belediye Başkanı seçilmesinin ardından, yandaş gazetelerde yer alan "sandık darbesi" tavrına tepki gösteren Selvi, "İstanbul’da CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun önde çıkması üzerine "yarı aydınlar" bu kez muhafazakâr kesimde ortaya çıkmaya başladı. Seçim sonuçlarını "sandık darbesi" olarak ilan ettiler. Seçimler ne zamandan beri "sandık darbesi" oldu?" diye sordu.

‘SANDIK NAMUSTUR, BAŞKA SÖZÜM YOK’

Selvi, "Eğer sandıktan darbe çıksa "Muhtar bile olamaz" denilen Erdoğan, bu ülkede cumhurbaşkanı olabilir miydi?" ifadelerini kullandığı yazısında şunları yazdı: "Peki 31 Mart yerel seçimlerinde Erdoğan’a verilen yüzde 52 oy ne anlama geliyor? Cumhur ittifakının yüzde 52’si de sandık darbesi mi?

Erdoğan, Aslanköylü kadınların mücadelesini anlattığı bir konuşmasında "Sandık namustur" demişti. Bu sözün üstüne söylenecek bir söz bulamıyorum."

(POLİTİKA SERVİSİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar