Selvi: Kavala'nın, Gezicilerin yıllarca hapis yatmasının Türkiye'ye ne faydası var?

Selvi: Kavala'nın, Gezicilerin yıllarca hapis yatmasının Türkiye'ye ne faydası var?
Abdulkadir Selvi, AK Parti'deki 'değişim' tartışmalarına dikkat çekerek, "Osman Kavala’nın hapiste tutulmasının, Gezicilerin yıllarca hapis yatacak olmasının Türkiye’ye ne yararı var?" diye sordu.

Artı Gerçek - AKP, 31 Mart'taki yerel seçimde ilk kez ikinci parti konumuna düştü. CHP'nin elindeki belediyeleri koruduğu gibi birçok belediyeyi alması üzerine AKP'de 'değişim' tartışmaları başladı.

Erdoğan'ın ABD ziyareti öncesinde Selahattin Demirtaş ile Gezi Davası tutukluları da gündeme geldi. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi de bugünkü 'Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı?' başlıklı yazısında bu konulara değindi.

'ARTIK İKLİMİN DEĞİŞMESİ VE BAHARIN GELMESİ GEREKİYOR'

Selvi'nin yazısındaki şu kısım ise dikkat çekti:

"Strateji heyetinin tartıştığı noktalardan biri de AK Parti’nin yeniden reformcu kimliğine dönmesi oldu.

Bu, Türkiye’yi de rahatlatacak bir adım olur. Osman Kavala’nın hapiste tutulmasının, Gezicilerin yıllarca hapis yatacak olmasının Türkiye’ye ne yararı var? AK Parti’ye ne fayda sağlıyor?

Artık iklimin değişmesi ve baharın gelmesi gerekiyor. Yeniden reformcu kimliğine dönmüş bir AK Parti ve Avrupa Birliği hedefine yürüyen bir Türkiye. Görün o zaman ekonomi nasıl coşar. AK Parti’yi, AK Parti yapan bu oldu. Formül net; ekonomiyi büyüt, özgürlükleri genişlet."

Öne Çıkanlar