Tehditler savuran AKP’li vekilin köyünde DEM Parti birinci çıktı

Tehditler savuran AKP’li vekilin köyünde DEM Parti birinci çıktı
AKP Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, AKP’den aday gösterilmeyen ve başka partilerden aday olan eski AKP'lilere yönelik, "elbetteki hesap soracağız" demişti. Açıkkapı’nın köyünde AKP'ye 8 oy çıkarken DEM Parti 43 oyla birinci parti çıktı.

Evren DEMİRDAŞ


ELAZIĞ - 31 Mart yerel seçimlerinde birçok il ve ilçede belediye başkanlıklarını kaybeden AKP Elazığ’da da büyük bir oy kaybı yaşadı. Şehir merkezinde oy düşüşüne rağmen belediye başkanlığını kazanan AKP Palu, Alacakaya, Yazıkonak, Kovancılar, Keban, Baskil, Karakoçan, Akçakiraz belediyelerini diğer partilere kaptırdı.

YRP VE BBP’Lİ BAŞKANLARI TEHDİT ETTİ

AKP’nin adayı Şahin Şerifoğulları’nın 65 bin 682 oy alarak Elazığ Belediyesini tekrar kazanmasının ardından kent merkezinde AKP’liler kutlama yaptı. Kent merkezinde yapılan kutlamalarda konuşan AKP Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, “Bugün bu mutluluğu yaşarken tabi ki varsa bir yerde eksikliğimiz bunların da hesabını kendimize soracağız, sorgulayacağız ve Allah’ın izniyle düştüğümüz yerden tekrar kalkacağız. Bugünkü seçimlerde milletimizin iradesinin tecellisiyle kazanacak bütün adaylara başarılar diliyorum. Sorgulayacağımız çok şey var neden başarısız olduk, kimlerin ihanetine uğradık, kimler bizi yarı yolda bıraktı bunların hesabını tabi ki sorgulayacağız. Bu siyasi harekette birlikte yürüyen ve bizden aday adayı olup daha sonra başka limanlara sığınanlara elbetteki hesap soracağız” dedi.

PARTİSİ KENDİ KÖYÜNDE BİLE KAYBETTİ

Partisinin ilçe belediyeleri kaybetmesinde YRP ve BBP’ye geçen eski AKP’lileri suçlayan ve tehdit eden AKP’li Açıkkapı’nın seçimleri kendi köyünde bile kaybettiği ortaya çıktı. Palu ilçesine bağlı Güllüce köyünde kurulan 1051 nolu sandıkta DEM Parti birinci parti çıktı. Sandıkta kullanılan ve geçerli sayılan 62 oy da 43’ünü DEM Parti alırken AKP’ye ise sadece 8 oy çıktı.

Öne Çıkanlar