YSK'nin Kars kararı protesto edildi: 'Taşıma seçmenler çıkarıldığında seçimin kazananı DEM Parti'dir'

YSK'nin Kars kararı protesto edildi: 'Taşıma seçmenler çıkarıldığında seçimin kazananı DEM Parti'dir'
DEM Parti'nin Kars'ta taşıma seçmenlere ait tespitlerine rağmen YSK'nin seçimleri iptal etmemesi protesto edildi. Yapılan açıklamada "Taşıma seçmenler çıkarıldığında seçimin kazananı DEM Parti'dir, halk iradesi gasp edilmiştir" denildi.

Selda MANDUZ


KARS - Kars'ta MHP adayı Ötügen Senger 16 bin 384; DEM Parti adayı Kenan Karahancı ise 13 bin 120 oy aldı. İki parti arasındaki fark 3 bin 264 olurken, DEM Parti kentte dışarıdan taşınan 3 bin 842 asker ve polisin oy kullandığını tespit etti ve seçimlerin yenilenmesi için önce il seçim kuruluna ardından da Yüksek Seçim Kurulu'na başvurdu. Ancak iptal talebi reddedildi. DEM Parti il başkanlığı önünde yapılan açıklama ile YSK'nin kararı protesto edildi. DEM Parti Ağrı Milletvekili Nejla Demir ile Iğdır Milletvekili Yılmaz Hun’un katıldığı açıklamada, seçimlerde yaşanan usulsüzlüklerin belgelerle, görüntülü ve ispatlı bir şekilde seçim kurullarına sunulmasına rağmen YSK tarafından seçimin iptal edilmediği belirtildi. DEM Parti Kars İl Eş Başkanı Seyfettin Gönel tarafından okunan açıklamada halkın iradesinin yok sayıldığını belirtildi ve "Kars halkı bu haksızlığı kabul etmeyecek ve mücadelesini sürdürecek." denildi.

'HALK İRADESİ GASP EDİLMİŞTİR'

Açıklamada, "Herkesin bildiğini bir kez daha ifade edelim ki, 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Kars halkının iradesini AKP-MHP iktidarı asker ve polisi taşıyarak gasp etmiştir. Bu seçimi çalmışlardır, bu seçim meşru değildir, bu seçim sonucuyla Kars halkının iradesine karşı yeni bir kayyım ataması yapılmıştır. Bu kez seçilene değil, sandıkta seçmene kayyım atanmıştır. Bu şekilde kayyım zihniyeti Kars'ta sürdürülmeye çalışılmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

'4 BİNDEN FAZLA TAŞIMA OY BLOK OLARAK MHP'YE KULLANILDI'

4 binden fazla taşıma oyun kullanıldığı ve bu oyların blok halinde MHP'ye gittiğinin ifade edildiği açıklamada şöyle denildi:

"Herkes biliyor ki, Kars'a taşınan 4 binden fazla taşıma oy blok halinde MHP'ye kullanılmıştır ve bunlar da bu şekilde belediyeyi kazandıklarını sanıyorlar. Kars'ta şu an Mazbatasını alan belediye başkanı Kars halkının gözünde belediye başkanı değildir, meşrutiyetini yitirmiştir. Biz de diyoruz ki, onurlu bir insan bu görevi kabul etmez, istifa eder. Bu bağlamda, seçim İptal edilmeliydi ancak, tüm usulsüzlükler belgelerle, görüntülü ve ispatlı bir şekilde seçim kurullarına sunulmasına YSK tarafından halkın iradesini yok sayan bir kararla seçim iptali için başvurumuz reddedilmiştir. Değerli hemşerilerim haksızlığa, zulme karşı onurlu bir mücadele veren Kars halkına herkesin huzurunda teşekkürlerimizi sunuyor ve diyoruz ki haksızlığa karşı mücadelemizin asla bitmeyeceğini de bir kes daha duyuruyoruz. Sonuç olarak, seçim sonuçları göstermiştir ki taşıdıkları seçmenleri çıkardığımızda, seçimin kazananı DEM Parti’dir. Bu sonuç bizlere irademize sahip çıkmak ve Kars halkına layık olmak için durmaksızın çalışma sorumluluğunu da yüklemiştir. Tüm kayyımlardan ve kayyım zihniyetinden kurtulana kadar mücadele edeceğimizin sözünü veriyoruz”

'DEM PARTİLİ HUN: HALKIN İRADESİNE SAVAŞ AÇILDI

DEM Parti Iğdır Milletvekili Yılmaz Hun da, 33 merkeze seçmen taşındığını ifade ederek, halkın iradesine savaş açıldığını söyledi:

“Bildiğiniz gibi 31 Mart tarihinde bir seçim yapıldı ve Kürt halkı yüz yıldır yaşadığı eşitsiz koşullarını bu seçim de yaşadık. Hukuktan tutun her alanda eşitsiz olan Kürt halkı net bir şekilde bu sonucu bu seçimde de açık bir şekilde gördük. AKP ve MHP faşist hükümeti, 33 merkezine Türkiye’den çeşitli asker ve polisler taşıdı, binlercesini taşıdı. Bu kentlerden bir tanesi de Kars’tır. Bununla adeta Kürt halkının iradesine bir savaş açılmıştır. Kürt halkının iradesi, ipotek altına alınmıştır. Erken kayyum atılmıştır. Daha önce seçimlere, seçilenlere kayyum atandı şimdi de seçmenin tümüne kayyum atama yoluna gidildi. 33 merkeze Türkiye'nin her tarafından, yurt dışından, yurt içinden Kayseri’den, Sivas’ta gelip bir günlüğüne Kars halkının iradesine ipotek koydu ve 5 yıllığına Kars halkının iradesi ipotek altına alındı” diye konuştu.
“Kars halkı bunu kabul etmiyor, bizler buradayız, direnmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullanan Hun, usulsüzlüklere dikkat çekerek, “Görüntüleri gördünüz, uçaklarla, otobüslerle geldiler. Iğdır’da, Kars’ta, her tarafta okullar tatil edildi, yurtlara yerleştirildiler, okul önlerinde sıraya girdiler. Sorduğumuzda bunlar güvenlik için gelmişlerdi hiçbiri de güvenlik için gelmemişlerdi, Kürt halkının iradesini ipotek altına almak için gelmişlerdi. Gördük, Kars halkının iradesi herkesin gözü önünde, Türkiye'nin gözü önünde gözümüze soka soka halkımızın idaresine ipotek kondu, şimdiki belediye başkanı meşru değildir. Gelen oyları çıkardığımızda işte burada herkesin gözü önünde kazanan DEM Parti’dir. Bizlerin bütün itirazları hukuk eliyle ret edilmiştir.”

Öne Çıkanlar