Kim bunlar?

Niye oturmuş kadroyu tasfiye ettiniz? Nedenini açıklamanızda sakınca var mı? Kime ne ödendi, kimin menajeri ne kadar aldı, ‘imza parası’ adı altında ödeme yapılan yeni oyuncu mevcut mu?

Ricardo Quaresma’yı sat, Gary Madel’i sat, Adriano’yu sat, Mustafa Pektemek’i sat yerlerine de sadece almış olmak için oyuncu al... Sonra da mazeret üret! Abdurrahim Albayrak dahi yapmaz bu hatayı ama Fikret Orman ve yandaşları göstere, göstere ve de hiç çekinmeden yaptı. Niye yaptıklarını biliyoruz elbette, bilmeyenler ise kongrelerde Fikret Orman yönetimlerine oy veren kulüp üyeleri!..

Beşiktaş’ın Rizespor ile 1-1 berabere kaldığı maçın son anları Beşiktaş adına utanç ihtiva etti. Yanılgıya düşmemek gerek Beşiktaş’ı zor duruma düşüren skor değil, futbolcularının densizlikleri ve sorumsuzlukları oldu.

Georges Kévin N'Koudou adındaki yeni transfer rakibinin ayağına öylesine bir basıyor ki hakem Yaşar Kemal Uğurlu kart çıkarıyor ama rengi sarı, oysa kartın rengi kırmızı olmalıydı. Aynı şekilde hala Beşiktaş’ta niye oynadığını anlamakta zorluk çektiğim Jeremain Lens’i de dün gece kurtaran hakem oldu. Ancak aynı hakem Lens’e rakip ceza alanı içinde yapılanı da görmedi elbette ki... İnsan merak ediyor ve muhatabından mantıkla açıklama bekliyor, kimi zaman. Neden Beşiktaş’tan Ricardo Quaresma gönderilir de Jeremain Lens kadroda tutulur? Bu düpedüz Beşiktaş’ı cezalandırmak değildir de nedir? Abdullah Avcı’nın böyle bir şeyi istemediği ortada, zaten Ouaresma da, "Beşiktaş başkanını tanımıyorum" açıklamasıyla gidiş nedenini en kısa şekilde özetleyiverdi.

Beşiktaş, Oğulcan Çağlayan’ın attığı gole yanıtı Gökhan Gönül’ün Caner Erkin’e gönderdiği Caner Erkin’in de kale önüne yaptığı ortada Domagoj Vida’nın kafa vuruşuyla verebildi. Özetle üç futbolcu da yeni transfer değil. Milyonlarca Euro ödenerek kadroya eklenen futbolcular ne yaptılar, ne yapıyorlar? Kim bunlar Fikret Orman Bey? Niye oturmuş kadroyu tasfiye ettiniz? Nedenini açıklamanızda sakınca var mı? Kime ne ödendi, kimin menajeri ne kadar aldı, ‘imza parası’ adı altında ödeme yapılan yeni oyuncu mevcut mu?  Yeni Zelandalı Tyler Boyd kimdir? Alınmasını kim istemiştir? Kim izlemiştir?  Beşiktaş’ın parasını nasıl bu kadar sorumsuzca harcayabiliyorsunuz? Göreviniz sona erdiğinde bunun hesabını verebilecek misiniz? 

Hiç kimse Abdullah Avcı’nın şapkasından tavşan çıkarmasını beklememeli. Belirgin; Beşiktaş bu sezon ‘2 ileri, 1 geri’ gidecek. ‘Kolay’ olarak nitelenen UEFA Avrupa Ligi grup maçlarından alınacak sonuçları kestirmek için de ‘kahin’ olmaya gerek yok. Burak Yılmaz sağlığına kavuşup takıma katkı vermeye başladığında da çok fazla şey değişmeyecek.

Takıma yeni katılan becerileri sınırlı oyuncuların Beşiktaş’a uyum sağlamaları epey zaman alacak. Uyum sağladıklarında ya Beşiktaş’taki kiralık dönemleri sona erecek ya da diğerleri gibi onlar da satılacaklar. Bu döngüde birileri Beşiktaş üzerinden biraz daha kazanacak, tribünde takımını destekleyenler de biraz daha kahrolacak. Endüstriyel futbolda şu aralar olup biten bundan ibaret!.. Sahi Fikret Orman Bey kim bunlar? 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi