Aselsan ile Sancak'a ait BMC arasında anlaşma

Aselsan ile Sancak'a ait BMC arasında anlaşma
Erdoğan'a aşkıyla bilinen Ethem Sancak'ın sahibi olduğu BMC, Altay tanklarının üretimi için Aselsan ile 841 milyon euroluk sözleşme imzaladı.

ARTI GERÇEK - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a olan sevgisini, "Anam, babam, çocuklarım sana feda olsun Erdoğan" sözleriyle ifade eden iş insanı Ethem Sancak, "Erdoğan'ın dürüstlüğünü, yiğitliğini gördüm, gördükçe aşık oldum. Doğrusu solculuk dönemimde Mevlana ile Şems’in arasındaki aşka anlam veremiyordum. Tanıdıktan sonra gördüm ki,  böyle bir ilahi aşk iki erkek arasında olabiliyor" sözleriyle hafızalarda kalmıştı.

Geçtiğimiz yıllarda TMSF’nin satışa çıkardığı BMC’yi 751 milyon liraya alan Ethem Sancak, asıl büyük tepkiyi Sakarya'daki Tank Palet Fabrikası'nı Katarlı ortağı ile birlikte özelleştirmeden 25 yıllığına devraldığında çekmişti. 

BMC şimdi başka bir haberle gündemde.

Aselsan ile BMC arasında Altay Tankları için kritik görev donanımları ile bu donanımlara ilişkin kullanıcı/bakım eğitimlerinin verileceği ürünlerin tedarikine yönelik 841 milyon euroluk sözleşme imzalandı.

Aselsan’ın Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yer alan açıklamasında, BMC ile Altay Seri Üretim Projesi Sözleşmesi kapsamında, BMC tarafından üretilecek Altay Tankları için kritik görev donanımları ile bu donanımlara ilişkin kullanıcı/bakım eğitimlerinin verileceği ürünlerin tedarikine yönelik bugün toplam bedeli 840 milyon 986 bin 250 euro olan sözleşme imzalandığı ifade edildi.

Açıklamada, söz konusu sözleşme kapsamında Aselsan’ın teslimatları 2020-2026 yıllarında gerçekleştireceği kaydedildi.

Altay tankının seri üretim sözleşmesi, geçtiğimiz aylarda Savunma Sanayii Başkanlığı'nda düzenlenen törenle imzalanmıştı. Projede, 250 Altay ana muharebe tankının seri üretimi planlanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar