Koç Holding'den Yapı Kredi açıklaması

Koç Holding'den Yapı Kredi açıklaması
Koç Holding, Yapı Kredi'nin BAE merkezli First Abu Dhabi Bank'a satılacağı iddiasına dair açıklama yaptı. Yazılı açıklamada, "Kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte herhangi bir gelişme bulunmamaktadır" denildi.

Artı Gerçek - Koç Holding, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) en büyük bankası First Abu Dhabi Bank'ın Yapı Kredi Bankası ile ilgilendiği yönündeki haberlerin ardından "Kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte herhangi bir gelişme bulunmamaktadır" açıklaması yaptı. Yapı Kredi hisselerinin Borsa İstanbul'daki işlemi sırasında devre kesici uygulamasına yol açan haberlerin ardından gelen açıklamada, "Somut kararlar alınması halinde Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliği'ne göre gerekli açıklamalar yapılmaktadır" denilmesi dikkat çekti.

Bloomberg'de yer alan ve konuya yakın kaynaklara dayandırılan haberde, First Abu Dhabi Bank'in (FAB) yurt dışındaki büyüme fırsatları arayışı kapsamında, Yapı Kredi Bankası da dahil olmak üzere Türkiye'deki potansiyel satın alma hedeflerini değerlendirdiği belirtilmişti.

İsminin açıklanmasını istemeyen kaynaklar, BAE'nin en büyük bankası olarak bilinen FAB'ın Türkiye'deki birkaç bankanın sahipleriyle ön görüşmeler yaptığını ileri sürmüştü. Kaynaklar, FAB'ın şu anda 241.6 milyar lira (7.6 milyar dolar) değerlemeye sahip olan Yapı Kredi'yi satın alma olasılığını birkaç aydır değerlendirdiğini iddia etmişti.

Bu haberin ardından Yapı Kredi Bankası'nın satılmasının gündemde olduğu söylentisi yayıldı. Bankanın hisselerinin Borsa İstanbul'daki işlemi sırasında devre kesici uygulaması başladı.

KOÇ HOLDİNG AÇIKLAMASI

Koç Holding'in açıklamasında ise şöyle denildi:

"Basın-yayın organlarında, Ortadoğu'da faaliyet gösteren bir bankanın, bağlı ortaklığımız Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. (YKB) dahil Türkiye'de faaliyet gösteren bir banka satın alınmasına yönelik çalışmalarda bulunduğu, bu kapsamda YKB'de potansiyel hisse alımı için görüşmelerin yapıldığı yönünde haberler çıkmıştır.

Holding şirketi olarak portföyümüz ile ilgili gündeme gelebilecek alternatiflerin değerlendirilmesine yönelik çalışma ve görüşmeler her zaman yapılabilmekte olup, bu değerlendirmeler sonucunda somut kararlar alınması halinde Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliği'ne göre gerekli açıklamalar yapılmaktadır.

Bu kapsamda, medyaya yansıyan konuyla ilgili olarak Tebliğ kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte herhangi bir gelişme bulunmamakta olup, işbu açıklama yatırımcılarımızdan gelen sorular üzerine yapılmıştır." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar