VW: Türkiye olmazsa kendi fabrikamızda üretiriz

VW: Türkiye olmazsa kendi fabrikamızda üretiriz
Volkswagen CEO'su Herbert Diess, askıya alınan yatırımla ilgili Türkiye'de fabrika kurmazlarsa araçlarını mevcut fabrikalarında üreteceklerini söyledi.

Suriye'deki askeri harekât sonrası Türkiye'de fabrika açma planlarını askıya aldığını açıklayan Volkswagen'in CEO'su Herbert Diess, Türkiye'de fabrika kurmamaları durumunda planlarına açıklık getirdi, Türkiye'de fabrika kurmazlarsa araçlarını mevcut fabrikalarında üreteceklerini söyledi.

Diess, "Türkiye'de fabrika kurma kararı almazsak araçları mevcut fabrikalarımızda üretiriz" açıklamasında bulundu.

Volkswagen'in yöneticisi Andreas Tostmann, Volkswagen'in Barış Pınarı Harekatı’ndan ötürü Türkiye'ye yeni bir araç fabrika kurma planının askıda olduğunu açıklamasının ardından Sırbistan, Bulgaristan ve Romanya yatırıma talip olduklarını açıklamıştı.

Volkswagen'ın yeni fabrikasını kurmak için adı geçen yerler arasında Bulgaristan, Sırbistan, Romanya ve bazı Kuzey Afrika ülkeleri vardı. Geçtiğimiz aylarda Volkswagen CEO'su Herbert Diess'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme yaptığı ve tarafların anlaştığı belirtilmişti. Daha sonra şirket yöneticilerinin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank dahil bazı bakanlarla bir araya geldiği, vergilendirme için görüşüldüğü açıklanmıştı.


Öte yandan, otomotiv sektörünün önde gelen isimlerinden Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD)  eski Başkanı Alper Kanca, Volkswagen'in sene sonuna kadar fabrika kararı için bekleyeceğini belirtti.

Bir süredir Türkiye’de fabrika kurup kurmayacağı tartışılan dünya otomotiv devi Volkswagen'ın, ekim ayında Türkiye’deki merkezini kurduğu belirtiliyordu.

Volkswagen'in kurduğu şirketin sermayesi 943.5 milyon lira olarak açıklanmıştı.

Tartışma yaratan konulardan biri de Volkswagen’in artık Avrupa’da üretemeyeceği ve hatta satamayacağı dizel ve benzinli araçları getirip Türkiye’de üreteceği, bununla havayı, suyu ve toprağı kirleteceğine dair dikkat çekilmesiydi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar