Üç ülkeden Türkiye ve Suudi Arabistan'a Kaşıkçı çağrısı

Üç ülkeden Türkiye ve Suudi Arabistan'a Kaşıkçı çağrısı
İngiltere, Fransa ve Almanya dışişleri bakanlıkları Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı için ortak açıklama yayınladı.

İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na girdiği 2 Ekim’den bu yana akıbeti aydınlatılamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı konusunda Riyad yönetimi üzerindeki baskı artıyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın Suudilerin sorumluluğu kanıtlanırsa ‘ağır ceza verileceği’ açıklamasının ardından, İngiltere, Fransa ve Almanya’dan da ortak açıklama geldi.

İLGİLİ HABER: TRUMP'TAN KAŞIKÇI YORUMU: ÖLDÜRÜLDÜYSE SUUDİLERİN CEZASI AĞIR OLUR

Euronews'in haberine göre, İngiltere, Fransa ve Almanya, kaybolan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın akibetinin aydınlatılması için Ankara ve Riyad'a 'güvenilir soruşturma' yürütmesi çağrısı yaptı. Üç ülke, 2 Ekim'den bu yana haber alınamayan gazetecinin kaybolmasını 'son derece ciddi'  bir olay olarak değerlendirdiklerini duyurdu.

İLGİLİ HABER: SUUSDİLERDEN TRUMP'A KAŞIKÇI YANITI: MİSLİYLE KARŞILIK VERİRİZ

Üç ülkenin dışişleri bakanlarının yayınladığı ortak bildiride, "Kaşıkçı'ya ne olduğunun ortaya çıkması için güvenilir bir soruşturma yürütülmesi ve eğer ortada sorumlular varsa bu kişilerin tespit edilip cezalandırılması gerekiyor. Bu hususta, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın ortak çabalarını destekliyor, Suudi Arabistan'dan tam ve ayrıntılı bir yanıt talep ediyoruz." denildi.

NE OLMUŞTU? 

Riyad yönetimini eleştiren yazılarıyla tanınan Cemal Kaşıkçı'dan, 2 Ekim'de evlilik işlemleri için gittiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra bir daha haber alınamadı. Türkiye emniyet kaynakları gazetecinin konsoloslukta öldürüldüğüne inanıyor. Suudi Arabistan ise Kaşıkçı'nın konsolosluktan çıktığını öne sürerek, öldürüldüğü iddialarını yalanlıyor. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar