Akit’ten başörtülü kadınlara: İçkili yerde ne işiniz vardı?

Akit’ten başörtülü kadınlara: İçkili yerde ne işiniz vardı?
Akit yazarı, Deniz Çakır’ı ve avukatını hedef aldığı yazısında, olayın diğer tarafı olan türbanlı kadınlara da 'içkili mekanda ne işiniz vardı?' diye sordu.

İktidara yakınlığıyla bilinen dinci Akit gazetesi, oyuncu Deniz Çakır hakkında ortaya atılan iddiayı köpürtmeye devam ediyor.

Gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve köşe yazarı Ali İhsan Karahasanoğlu, bugünkü köşesinde Çakır’ın avukatına kadar sataşmada bulunurken, olayın diğer tarafı olan türbanlı kadınlara da "İçkili bir mekanda ne işiniz vardı?" diye çıkıştı. Karahasanoğlu, AKP hükümetine de seslenerek, söz konusu mekanlara ilişkin soru sordu.

AKİT: ‘AVUKAT MI, ŞEMSİYECİ Mİ?’

"Avukat mısın, şemsiyeci mi Bahri abi!" başlıklı köşe yazısında oyuncu Deniz Çakır’ın adliyedeki ifade vermesi sonrası basına yaptığı açıklamada, kendisine yağmur nedeniyle şemsiye tutan avukatı Bahri Bayram Belen’i, 'Cumhuriyet gazetesinin de avukatı' vurgusu üzerinden eleştiren Karahasanoğlu, ‘torunu yaşındaki bir oyuncunun basın açıklaması sırasında şemsiye tutmasının avukatlık mesleğinin saygınlığına zarar verdiğini' savundu. Baronun bu olaya karşı soruşturma açılması gerektiğini öne sürdü. 

İLGİLİ HABER | DENİZ ÇAKIR İFADE VERDİ: GÖRÜNTÜLER İNCELENDİ, HER ŞEY ORTADA

DENİZ ÇAKIR'I HEDEF ALDI

"'Dizide oynuyorum, tiyatroda oynuyorum, savcının önünde de oynarım, kurtulurum' diye düşünen Deniz hanım kızımıza da bir tavsiyede bulunalım" diyen Akit yazarı, şunları yazdı: "Savcının karşısında ifade vermek. Hakimin karşısında savunma yapmak..Dizi filminde oyunculuk yapmaya benzemez Deniz hanım...Dizide, hacı teyzeyi de taklit edip canlandırırsın..Dansözü de oynarsın ama savcının karşısında, 'ben masumum savcı bey' rolü işlemez..İki rol yapar, kurtulurum havasından bir sıyrıl..."

‘BAŞÖRTÜLÜ KIZLARIMIZI DA İKAZ EDELİM’

Oyuncu Çakır hakkındaki iddiaları ortaya atan türbanlı kadınları da 'uyaran' Karahasanoğlu, söz konusu kadınlara da çıkıştı. "İçki servisi yapılan bir kafede ne işiniz var" diyen Akit yazarı, "Kendinize gelin, hem tesettür, hem de içkili kafe ne demek oluyor" dedi.

Yazar köşesinde ayrıca, "Hükümete, ‘içkili kafeler, AVM’lere de mi girdi’ diye soralım" diye seslendi.

'BİR OYUN OYNANDI'

Yazısının sonunda Deniz Çakır’a seslenen Akit yazarı, Dürüstçe, "Dizi filmi çekiyoruz sandık.. Oynadık bir oyun. Özür dileriz" deyin de kapansın şu kısır tartışma!" şeklinde ifadeler kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız…

NE OLMUŞTU?

İstanbul'daki bir alışveriş merkezindeki mekanda oturan bir kısmı başörtülü 7 kadın, oyuncu Deniz Çakır hakkında kendilerine hakaret içeren söylemlerde bulunduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken Çakır iddiaları reddetmişti. Olayın şahitleri de başörtülü kadınların iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek Çakır'ın haklı olduğunu söylemişlerdi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar