Sise Ana'dan Demirtaş'a mektup var

Sise Ana'dan Demirtaş'a mektup var
Selahattin Demirtaş, hasta tutuklu 78 yaşındaki Sise Bingöl'ün kendisine yazdığı mektubu Twitter'dan paylaştı.

ARTI GERÇEK - Edirne F Tipi cezaevinde tutukluluğunun ikinciyılını geride bırakan HDP'nin bir önceki Eş Genel Bakanı Selahattin Demirtaş'ınTwitter hesabından, hakkındaki denetimli serbestlik başvuruları reddedilen 78 yaşındaki hasta tutuklu Sise Bingöl için mesaj yayınlandı.

DEMİRTAŞ, SİSE BİNGÖL'ÜN MEKTUBUNU SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

İnfaz Hakimliğinin, pişman olduğunu söylemediği için "Sise Bingöl örgütten ayrılmadı. Tahliye edilemez, cezaevinde kalabilir" demesiyle denetimli serbestlik hakkı elinden alınan Sise Bingöl için, "Sisê Ana hapiste, çünkü kendisi müebbet hapis cezası almış 28 Şubat darbecisi bir general değil" mesajı paylaşılan Selahattin Demirtaş'ın ikinci tweetinde Sise Bingöl'ün kendisine gönderdiği mektubu paylaştı.

Demirtaş mektubu, "Sisê Ana’dan bize mektup var. Yanındaki genç arkadaşların yardımlarıyla yazdığı mektup bize moral oldu" mesajıyla paylaştı.

 

 

Bir sayfasında Haydar Ergüden'in bir şiirinin yeraldığı mektupta Sise Bingöl, Demirtaş'a "Birlikte yaşadığımız bu zorlu sürecin üstesinden sizin gülüşlerinizle ve biz annelerin onurlu duruşuyla geleceğiz" satırlarıyla sesleniyor:

'SİZLERİ BÖYLE GÜÇLÜ GÖRMEK YAŞAMA UMUDUMU DAHA DA GÜÇLENDİRİYOR'

"Hakikat ve özgürlük yolunda beraber yolcusu olduğum her iki oğluma da merhaba.

Kartlarınızı aldım. Benim için hem moral hem de sevinç kaynağı oldu. Siz değerli evlatlarımın moral ve sağlıklarının yerinde olması benim için yaşam sebebidir. 

Sizleri böyle güçlü görmek yaşama umudumu daha da güçlendiriyor.

Birlikte yaşadığımız bu zorlu sürecin üstesinden sizin gülüşlerinizle ve biz annelerin onurlu duruşuyla geleceğiz. Biz düşünce esirleri, belki bedenen hapsedilmiş olabiliriz amadüşüncelerimiz evrenin akışında raksedip hakikate erişecektir.

Benim durumum iyi. Onurlu bir yaşamın sahibi olabilmek için yaşama karşı umutlu olarak sağlığıma ve moralime dikkat ediyorum. 

Buradaki yüm arkadaşlarımn sevgi ve selamları var sizlere. Ben de sizin gözlerinizden öpüyor, özlem ve sevgiyle kucaklıyorum. Özgür günlerde görüşmek dileğiyle."
Ananız Sise 

Öne Çıkanlar