'Millet sizi anladığı için fark 13 binden 800 bine çıktı'

'Millet sizi anladığı için fark 13 binden 800 bine çıktı'
HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, 'İktidar cephesi 800 bine varan farkın neden kaynaklandığını, halkın, bir bütünen Türkiye’nin neye itiraz ettiğini çok anlamış değiller' dedi.

Halkların Demokratik Partisi Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kurtulan, "Erdoğan 'Kendimizi millete anlatamadık' diyor. Aslında tam da tersi olduğunu düşünüyoruz. Halk sizi çok iyi anladığı, İstanbullular sizi çok iyi anladığı için farkı 13 binden 800 bine çıkardı' ifadelerini kullandı.

Kurtulan, şöyle konuştu: 

"Herkesin gündeminde olduğu gibi bizim de bir süredir gündemimizde olan İstanbul seçimleriyle başlamak istiyorum. Herkes tartışmaya devam ediyor. Ancak özellikle, Cumhur İttifakı, iktidar cephesi 800 bine varan farkın neden kaynaklandığını, halkın, İstanbulluların bir bütünen Türkiye’nin neye itiraz ettiğini çok anlamış değiller. Açıklamalarında bunu görüyoruz. Dünden beri gerek Cumhurbaşkanı gerek Cumhur İttifakı'nın diğer sözcüsü Bahçeli’nin açıklamalarından böyle anlaşılıyor. 

'HALK SİZİ ÇOK İYİ ANLADIĞI İÇİN...'

Erdoğan, ‘küsmek yok, kendimizi millete anlatamadık’ diyor. Burada da ciddi bir yanılgı içindeler. Yine sonucu manüple eden bir çaba olarak görüyoruz. Aslında tam da tersi olduğunu düşünüyoruz. Halk sizi çok iyi anladığı, İstanbullular sizi çok iyi anladığı için farkı 13 binden 800 bine çıkardılar. Yenilenen İstanbul seçimlerini irade gaspı olarak, hak gaspı olarak gördükleri için, tüm halkların, farklı kesimlerin haklarının gaspı olarak gördükleri için itirazlarını dile getirdiler. Bunu böyle anlamak lazım." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar