ESP’liler Leyla Güven’e destek için açlık grevine başladı

ESP’liler Leyla Güven’e destek için açlık grevine başladı
ESP üyeleri, Leyla Güven ve cezaevlerindeki binlerce mahkuma destek için 3 günlük açlık grevine başladı.

ARTI GERÇEK- Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyeleri, 176 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’e destek için 3 günlük açlık grevine başladı. 

İstanbul’da ESP üyeleri, 4 ekip tarafından dönüşümlü olarak toplam 12 günlük destek açlık grevi yapmıştı. Açlık grevleri bugün Ankara’da partililere devredildi. ESP Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısıyla 3 kişi, 3 günlük destek açlık grevine başladı. 

Açlık grevi eylemcileri, barışın simgesi olan beyaz tülbentler taktı. Eylemciler adına açıklama yapan Helin Yağmur Uci, "Tecrit bir insanın dış dünyadan koparılarak kendi haline bırakılması olayıdır. Sosyal bir varlık olan bir insana verilebilecek en büyük cezadır. Dört duvar arasına kapatılmak başlı başına bir ceza iken bir de dış dünyadan kopartılmak ceza içinde ceza sistemidir" dedi.  

"İmralı bu ülke yasalarına tabi ise ülkenin ve uluslararası hukukun kuralları orada da geçerli ise açlık grevindeki insanların taleplerine kulak verilmeli ve bir an önce tecrit kaldırılmalı" diyen Uci, açlık grevinin bedene zarar vermek ya da ölmek için yapılan bir eylem olmadığını vurguladı. 

Leyla Güven ve cezaevindeki binlerce mahkumun 5 ayı aşkın süredir gündemde olan açlık grevlerine duyarsız kalınmasının ölümlere davetiye çıkardığını ifade eden Uci, "Leyla Güven ve açlık grevi yapan insanların elini daha sıkı tutar, taleplerini daha gür haykırırsak tecriti kaldırabiliriz" diye konuştu.  

‘TÜM KAPILAR YÜZÜMÜZE KAPANIYOR’

Basın toplantısına Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve 129 gündür açlık grevinde olan Süheyla Taş’ın annesi Nezahat Taş da katıldı. 
Artı Gerçek’e konuşan Taş, kızının sağlık durumunun her geçen gün kötüye gittiğini söyledi. Taş, "İyiyiz deseler de değil. Yürümekte bile zorlanıyor. Nefes almakta zorlanıyor. Gittikçe kötüye gidiyor. Tüm kapılar da yüzümüze kapanıyor" dedi. "Devlet sesimizi duysun" çağrısı yapan Taş, cezaevlerinden artık cenazeler çıkmasını istemediklerini dile getirdi. 

Öne Çıkanlar