Gazeteci Karataş: Suçlandığım toplantıda hükümet yetkilileri de vardı

Gazeteci Karataş: Suçlandığım toplantıda hükümet yetkilileri de vardı
Gazeteci yazar Yusuf Karataş’ın 22,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın 7’inci duruşması Diyarbakır’da görüldü.

ARTI GERÇEK-Evrensel Gazetesi yazarı Yusuf Karataş hakkında "örgüt kurmak ve yönetmek" iddiasıyla açılan davanın 7’inci duruşması Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Katıldığı toplantılar ve ortam dinlemeleri gerekçe gösterilerek hakkında dava açılan Karataş için 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Yazarı Yusuf Karataş,  avukatı Diren Elif Vurgun katıldı. TGS Diyarbakır Temsilcisi Mahmut Oral da duruşmaya katılarak meslektaşları Karataş’a destek verdi.

KARATAŞ: ADLİ KONTROL UYGULAMASI CEZAYA DÖNÜŞTÜ

Duruşmada söz alan Yusuf Karataş, Adli Tıp Kurumuna (ATK) giderek ses örneği verdiğini anlattı.  

Kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen Karataş, hakkında uygulanan adli kontrol uygulamalarının mesleki faaliyetlerini engellediğini söyledi. Özellikle hakkında uygulanan yurt dışı çıkış yasağının uzun süredir devam ettiğini belirten Karataş, "Bu artık cezaya dönüşmüştür. İşim gereği yurt dışına çıkmam gerekiyor" dedi.

‘SUÇLANDIĞIM TOPLANTIDA HÜKÜMET YETKİLİLERİ DE O TOPLANTIDA VARDI’

Karataş, Demokratik Toplum Kongresi’nde (DTK)  yapılan toplantı, panel ve basın açıklamasına katılmaktan suçlanıyor. DTK’de yapılan toplantıya partisini (EMEP) temsilen katıldığını anlatan Karataş, "O dönem hükümet yetkilileri de vardı.  Şu anda ise ben yargılanıyorum. Suçlamayı kabul etmiyorum" diye konuştu.

MAHKEME YASAĞA ‘DEVAM’ DEDİ

Mahkeme heyeti yapılan savunmaların ardından kararını açıkladı. Yurt dışı çıkış yasağının devam etmesi yönünde karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 11 Mart 2020 tarihine ertelendi.

Öne Çıkanlar