HDP ve DTK heyeti Erbil'de

HDP ve DTK heyeti Erbil'de
Heyet ilk olarak Barzani ile görüşecek.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) üst düzey yetkilileri temaslarda bulunmak üzere Irak Kürdistan Bölgesin'in Erbil kentine gitti.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, HDP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür, Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, Erbil Havaalanında bir süredir bölgede olan HDP Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü ve Batman Milletvekili Feleknas Uca, HDP Erbil Eş temsilcileri Müzeyen Güneş ve Abid İke tarafından karşılandı.  

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre HDP ve DTK’li heyet, buradaki karşılamanın ardından Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Başkanı Mesut Barzani ile görüşmek üzere Mesif’e doğru yola çıktı. Heyet yarın da Federe Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile görüştükten sonra, Erbil ve Süleymaniye’de temaslarını sürdürecek. 
11 Eylül’e kadar devam edecek görüşmelerde heyet bölgedeki siyasi parti temsilcileri ve STK’ler ile çeşitli düzeylerde görüşmeler gerçekleştirecek.

KÜRTLER ARASI İLİŞKİLER VE ULUSAL BİRLİK ELE ALINACAK 

HDP Basın Bürosu tarafından dün yapılan açıklamada ziyarette yeni seçilen Bölge Başkanı, Başbakan ve hükümet yetkililerinin de seçilmelerinden dolayı tebrik edileceği ve görüşmelerde bölgesel sorunlar ve çözüm önerilerinin ele alınacağı aktarılmıştı. HDP’li heyetin yaptığı ziyarette Kürtler arası ilişkiler, Ulusal Birlik Konferansı gibi temel konular ele alınıp değerlendirileceği belirtilmişti.

NE OLMUŞTU?

Sezai Temelli, HDP Eş Genel Başkanı olarak Kürdistan Bölgesi’ni ilk kez ziyaret ediyor.  HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Feleknas Uca, İmam Taşçıer ve Osman Baydemir’den oluşan heyet Nisan 2018’de Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret etmiş, Mesut Barzani ile bir araya gelmişti.

Öne Çıkanlar