Hükümetten balık avcılığı yasası: Balık çiftliklerinin önü açılıyor

Hükümetten balık avcılığı yasası: Balık çiftliklerinin önü açılıyor
Hükümet'in 19 maddeden oluşan balık avcılığı ile ilgili yasa teklifinde balık çiftliklerinin kurulması teşvik ediliyor.

Balıkçılığın geliştirilmesi, kaçak ve ruhsatsız avcılığın önüne geçilmesi için hükümetten 19 maddelik yeni yasa teklifi hazırlandı. Yeni yasanın kabul edilmesiyle usule aykırı avcılık yasaklanırken, yasayı ihlal edenler cezalarla karşılaşacak.

Ceza gerektiren eylemin tekrarlanması durumunda 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası öngören yasayla yılın 12 ayı sağlıklı balık tüketiminin yolu açılacağı iddia ediliyor.

BALIK ÇİFTLİKLERİNİN ÖNÜ AÇILIYOR

Sağlıklı balık tüketimi için hazırlandığı iddia edilen yeni yasanın, balık çiftliklerinin kurulmasını teşvik etmesi amacıyla tezat oluştururken, Marmara ve Karadeniz'de ışıkla balık avcılığı da yasaklanacak.

Yasayla birlikte Türkiye'de bulunmayan balık türlerinin yetiştirilmesinin önleneceği belirtilirken, aksi faaliyetlerde bulunanlara 10 bin liradan 20 bin liraya kadar idari para cezası uygulanacak.

'YAPTIRIMLARIMIZ AĞIR OLACAK'

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yeni balık avcılığı yasası hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Kaçak ve ruhsatsız avcılık yöntemlerini yasaklıyoruz. İkinci defa tekrarlanması durumunda 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasını getirmiş olacağız. Senenin 12 ayında sağlıklı balık tüketimi için balık çiftliklerinin geliştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yeni balık çiftliklerinin kurulmasını sağlıyoruz. Bizim ülkemizde olmayan türler kendi türlerimize büyük zarar veriyor. Bu tip faaliyetlerde bulunanlara 10 bin liradan 20 bin liraya idari para cezası kesilmesini sağlayacağız. Marmara ve Karadeniz'de ışıkla balık avcılığını yasaklıyoruz. Yaptırımlarımız ağır olacaktır. Kanun teklifimiz 19 maddeden oluşmaktadır." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar